Medipol Başakşehir tarihi başarı peşinde

- Turuncu-lacivertliler, Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'i mağlup ederek Avrupa kupalarında ilk galibiyetini almak ve ilk kez gruplara kalma sevinci yaşamak istiyor

Google Haberlere Abone ol
Medipol Başakşehir tarihi başarı peşinde


LVIV (AA) - UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu rövanş karşılaşmasında yarın Shakhtar Donetsk ile deplasmanda karşı karşıya gelecek Medipol Başakşehir, Avrupa kupalarındaki 6. maçına çıkacak.

Hırvatistan ekibi Rijeka'yı eleyerek tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında tur atlayan turuncu-lacivertliler, Shakhtar Donetsk'i de geçerek adını UEFA Avrupa Ligi gruplarına yazdırmak istiyor.


- Hedef 6. maçta ilk galibiyet

Avrupa arenasında bugüne kadar 5 maç oynayan turuncu-lacivertlilerin galibiyeti bulunmuyor. Medipol Başakşehir, Shakhtar Donetsk karşısında kazanarak, Avrupa kupalarındaki ilk galibiyetini de almaya çalışacak.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Hırvatistan ekibi Rijeka ile eşleşen turuncu-lacivertliler, İstanbul'da 0-0, deplasmanda da 2-2 berabere kalarak tarihinde ilk kez tur atlamıştı.

Başakşehir'in attığı iki gol de Boşnak futbolcusu Edin Visca'dan gelmişti.

UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda Shakhtar Donetsk ile eşleşen turuncu-lacivertliler, evinde oynadığı ilk maçı 2-1 kaybetmişti.

Geçen sezon ise UEFA Avrupa Ligi'nde, Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla eşleşen İstanbul ekibi, deplasmanda oynadığı maçta 2-0 mağlup olmuş, evinde de rakibine 2-1 yenilerek elenmişti.

Medipol Başakşehir'in Avrupa kupaları tarihindeki ilk golünü Brezilyalı oyuncusu Doka atmıştı.


- Shakhtar, Ukrayna Ligi'nde 5'te 5 yaptı

Shakhtar Donetsk, 5. haftası geride kalan Ukrayna Premier Ligi'nde lider durumda bulunuyor.

Ukrayna temsilcisi, ligde bu sezon oynadığı 5 maçı da kazandı. 16 gol atan Shakhtar, kalesinde ise 4 gol gördü.

Shakhtar Donetsk'te, Fred, Viktor Kovalenko, Bonfim ve Eduardo ikişer gol attı.

Medipol Başakşehir'in rakibi ligdeki ilk mücadelesinde Zirka'yı, ikinci maçında da Chornomorets'i 4-1'lik skorlarla mağlup etti. Üçüncü karşılaşmasında Olexa'yı 1-0, bir sonraki maçında Karpaty'yi de 3-2 yenen Shakhtar Donetsk, ligdeki son maçında da Dnipro'yu 4-0'la rahat geçti.

Aynı puana sahip Dinamo Kiev'in önünde liderlik koltuğunda oturan Shakhtar, son iki sezonda şampiyonluğu Kiev ekibine kaptırmıştı.


- Shakhtar Donetsk'e karşı Türk takımlarının galibiyeti yok

Türk takımları, Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'e karşı oynadığı 5 resmi maçta galibiyet sevinci yaşayamadı.

Geçmiş sezonlarda UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Sivasspor ile eşleşen Ukrayna ekibi, Türkiye'deki maçı 3-0 ve evindeki karşılaşmayı da 2-0 kazanmıştı.

Shakhtar Donetsk, geçen sezon da Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe'nin rakibi oldu. Sarı-lacivertli takımla İstanbul'daki ilk maçta 0-0 berabere kalan Ukrayna temsilcisi, sahasındaki karşılaşmada rakibine 3-0 üstünlük kurarak play-off turuna yükseldi.

Bu arada, İstanbul'daki ilk maçta sahadan 2-1'lik yenilgi ile ayrılan Medipol Başakşehir, Shakhtar Donetsk'e bir resmi maçta gol atan ilk Türk takımı olmuştu.

Yorumlar