Medipol Başakşehir lig perdesini açıyor

2016-2017 sezonuna evinde Fenerbahçe karşılaşmasıyla başlayacak Medipol Başakşehir, 34 haftalık maratonu deplasmanda Kayserispor mücadelesiyle tamamlayacak

Google Haberlere Abone ol
Medipol Başakşehir lig perdesini açıyor

Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunu yarın iç sahada Fenerbahçe ile yapacağı karşılaşmayla açacak Medipol Başakşehir, 34 haftalık mücadeleyi deplasmanda Kayserispor maçıyla noktalayacak.

Son iki sezonu 4. sırada tamamlayarak üst üste iki yıl UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı başaran turuncu-lacivertliler, bu yıl da ilk 4 içinde yer almayı hedefliyor.

Medipol Başakşehir, sezonun ilk haftasında yarın Fenerbahçe'yi konuk edecek. Turuncu-lacivertli ekip, ilk bölümü 16, ikinci bölümü 18 hafta sürecek ligde devre arası öncesindeki son maçını deplasmanda ligin yeni ekibi Adanaspor ile yapacak.

Sezonun ikinci yarısını iç sahada 17. haftadaki Kayserispor maçıyla açacak Medipol Başakşehir, 34 hafta sürecek maratonu, deplasmanda aynı takımla yapacağı maçla tamamlayacak.

BEŞ OYUNCU GELDİ

Geçen sezon 59 puan toplayan Medipol Başakşehir, transfer döneminde kadrosunu 5 oyuncu ile güçlendirdi.
Eren Albayrak, Samuel Holmen, Dieng, Attamah ve Cengiz Ünder'i transfer eden turuncu-lacivertliler, sözleşmesi biten Semih Şentürk ve St. Pauli'ye transfer olan Enver Cenk Şahin ile yollarını ayırdı.

Medipol Başakşehir sezonu erken açtı


UEFA Avrupa Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılan Medipol Başakşehir sezonu erken açan takımlardan oldu. Turuncu-lacivertliler, bu turda Hırvatistan ekibi Rijeka'yı 0-0 ve 2-2'lik sonuçlarla eleyerek play-off eleme turuna yükseldi.

Medipol Başakşehir, play-off'ta ise Ukrayna'nın güçlü ekibi Shakhtar Donetsk ile İstanbul'da oynadığı ilk maçı 2-1 kaybetti. Turuncu-lacivertliler, Fenerbahçe ile oynayacağı lig maçından sonra, Shakhtar Donetsk ile 25 Ağustos Perşembe günü Ukrayna'da rövanş maçına çıkacak.

Hazırlık maçları

Yeni sezon hazırlıklarını İstanbul'un ardından Avusturya'da sürdüren Başakşehir, oynadığı 4 hazırlık maçında 3 kez yenildi, 1 galibiyet elde etti.

Çek Cumhuriyeti takımlarından Viktoria Plzen'e 1-0 ve Vysocina Jihlava'ya 2-0, Almanya 2. Futbol Ligi ekiplerinden Karlsruhe'ye de 1-0 kaybeden lacivert-turunculular, Almanya 2. Futbol Ligi takımlarından Heidenheim 1846'yı ise 1-0 mağlup etti.

- Kadroda 11 yabancı


Medipol Başakşehir kadrosunda Avrupa, Afrika ve Amerika kıtasından toplam 11 yabancı futbolcu bulunduruyor.
Turuncu-lacivertlilerin 11 yabancısından 10'u farklı ülkelerin vatandaşı. Kadroda aynı ülke vatandaşı olarak yalnızca Brezilyalı Doka ve Mossoro yer alıyor.

 İlk hafta maçları

Turuncu-lacivertliler, bir sezon aradan sonra 2014-2015 sezonunda yeniden yükseldiği Süper Lig'de, son iki sezonda ilk hafta maçlarında galibiyet alamadı.
2014-2015 sezonunda Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan Medipol Başakşehir, 2015-2016'da ilk hafta maçında Antalyaspor'a 3-2 mağlup olmuştu.

İlk yarı fikstürü

Medipol Başakşehir'in, Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonu ilk yarı fikstürü şöyle:

1. hafta: Medipol Başakşehir-Fenerbahçe

2. hafta: Bursaspor-Medipol-Başakşehir

3. hafta: Medipol Başakşehir-Kasımpaşa

4. hafta: Gaziantepspor-Medipol Başakşehir

5. hafta: Medipol Başakşehir-Osmanlıspor

6. hafta: Alanyaspor-Medipol Başakşehir

7. hafta: Medipol Başakşehir-Atiker Konyaspor

8. hafta: Kardemir Karabükspor-Medipol Başakşehir

9. hafta: Medipol Başakşehir-Akhisar Belediyespor

10. hafta: Galatasaray-Medipol Başakşehir

11. hafta: Medipol Başakşehir-Çaykur Rizespor

12. hafta: Beşiktaş-Medipol Başakşehir

13. hafta: Medipol Başakşehir-Antalyaspor

14. hafta: Gençlerbirliği-Medipol Başakşehir

15. hafta: Medipol Başakşehir-Trabzonspor

16. hafta: Adanaspor-Medipol Başakşehir

17. hafta: Medipol Başakşehir-Kayserispor

Yorumlar