Medipol Başakşehir-Braga maçından notlar

- Turuncu-lacivertli ekibin teknik direktörü Avcı, Ludogorets maçının ilk 11'ine göre 2 değişiklik yaptı - Medipol Başakşehir'de sakatlıkları bulunan Volkan Babacan ve Elia ile riske edilmeyen Adebayor, kadroda yer almadı - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da karşılaşmayı izledi - Turuncu-lacivertli taraftarlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararına tepki gösterdi - Braga Teknik Direktörü Ferreira, ilk 11'inde 5 değişikliğe gitti

Google Haberlere Abone ol
Medipol Başakşehir-Braga maçından notlar


İSTANBUL (AA) - UEFA Avrupa Ligi C Grubu 6. ve son hafta maçında Portekiz'in Braga takımını konuk eden Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, Bulgaristan temsilcisi Ludogorets'i deplasmanda mağlup ettikleri karşılaşmanın ilk 11'ine göre 2 değişikliğe gitti.

Avcı, Alparslan Erdem ve Stefano Napoleoni'nin yerine, Gael Clichy ve Marcio Mossoro'yu sahaya sürdü.

Müsabakada kaleyi Mert Günok'a teslim eden Avcı, savunma dörtlüsünü Caicara, Attamah, Epureanu ve Clichy'den oluşturdu. Orta sahada Gökhan İnler, İrfan Can Kahveci, Visca, Kerim Frei ve Mossoro, forvette ise Mevlüt Erdinç görev yaptı.

Faruk Çakır, Alparslan Erdem, Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Tunay Torun, Mehmet Batdal ve Stefano Napoleoni ise yedek kulübesinde yer aldı.


- Medipol Başakşehir'de önemli eksikler


Medipol Başakşehir'de takımın önemli isimlerinden olan ve sakatlıkları bulunan kaleci Volkan Babacan ile Elia'nın yanı sıra riske edilmeyen Adebayor, kadroda yer almadı.

Turuncu-lacivertli ekipte uzun süredir sakatlıkları bulunan Aurelien Chedjou ve Egemen Korkmaz da maç kadrosunda bulunmadı.


- Bakan Bak da karşılaşmayı takip etti


Medipol Başakşehir ile Braga arasında oynanan karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da takip etti.

Karşılaşma öncesinde stada gelen Bakan Bak, mücadeleyi İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ile protokol tribününden izledi.

Müsabakayı, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu ve yardımcısı Tayfur Havutçu ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas da tribünden takip etti.


- Kudüs tepkisi


ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararı, Medipol Başakşehir-Braga maçı öncesinde protesto edildi.

Turuncu-lacivertli taraftarlar, "Katil İsrail" tezahüratları yaparken, kale arkası tribününde de "We are with you 90 minutes with Quds forever (Seninle 90 dakika, Kudüs ile sonsuza dek birlikteyiz." yazılı pankart açıldı.

Taraftarlar ayrıca, ellerindeki Filistin bayraklarını salladı.


- Braga'da 5 değişiklik


Portekiz ekibinde teknik direktör Abel Ferreira, UEFA Avrupa Ligi'nde son oynadıkları Hoffenheim mücadelesinin ilk 11'inde 5 değişikliğe gitti.

Portekizli teknik adam, Ricardo Ferreira, Goiano, Teixeira, Fransergio ve Paulinho'nun yerine Bruno Viana, Xadas, Horta, Sousa ve Martins'e ilk 11'de şans verdi.

Ferreira, takımını sahaya Matheus, Esgaio, Bruno Viana, Raul Silva, Jefferson, Horta, Danilo, Vukcevic, Xadas, Martins ve Sousa ilk 11'iyle çıkardı.


- Taraftarlar fazla ilgi göstermedi


Medipol Başakşehir ile Braga arasında oynanan maça taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Toplam 17 bin 500 seyirci kapasiteli 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yaklaşık 7 bin turuncu-lacivertli taraftar, tribündeki yerini aldı.

Karşılaşmayı yaklaşık 100 Portekizli taraftar da tribünden takip etti.

Yorumlar