Massimo Barbolini: Grand Prix’te tüm gruplar zor

Türkiye’nin ev sahipliğinde Ankara Başkent Voleybol Salonu’nda düzenlenen 2014 FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) Dünya Grand Prix A Grubu mücadelesinin ilk günü, oynanan maçta Türkiye, Japonya'yı 3-0 mağlup etti.A Bayan Milli Takım,...

Google Haberlere Abone ol
Massimo Barbolini: Grand Prix’te tüm gruplar zor

Türkiye’nin ev sahipliğinde Ankara Başkent Voleybol Salonu’nda düzenlenen 2014 FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) Dünya Grand Prix A Grubu mücadelesinin ilk günü, oynanan maçta Türkiye, Japonya'yı 3-0 mağlup etti.

A Bayan Milli Takım, karşılaşmayı 29-27, 25-19 ve 25-21’lik setlerle 3-0 galip tamamladı ve 2014 FIVB Dünya Grand Prix’ine üç puanla başladı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Grand Prix’e güzel bir galibiyetle başladıkları için mutlu olduklarını söyleyen A Bayan Milli Takım antrenörü Massimo Barbolini, "Takımımdaki tüm oyuncularla gurur duyuyorum ve onlar adına çok mutluyum." diyerek, şöyle konuştu:

"Uzun süredir çok yoğun bir çalışma temposu içerisindeler ve bu galibiyeti hak ettiler. Maça çok iyi başlayamasak da oyunun ilerleyen bölümlerinde performansımızı artırdık. Oyunumuzdan memnunum. Oldukça zorlu bir gruptayız ama Grand Prix’te tüm gruplar zor. Dünya’nın en iyi takımlarıyla oynayacağız. Bir sonraki rakibimiz ABD de Japonya gibi hızlı oynayan bir ekip ve blokta daha iyiler. Çok zor bir karşılaşma olacak, bugün olduğu gibi yine hazır olmalıyız."

Milli takımın kaptanı Gözde Sonsırma ise yaptığı açıklamada, "Her iki takımı da gösterdikleri iyi performans dolayısı ile tebrik ediyorum. Maça çok konsantre şekilde başladık. Grand Prix, Dünya Şampiyonası öncesinde bizim için çok önemli bir hazırlık. Takımımıza sonradan katılanlar olsa da kısa sürede çok iyi kaynaştık. Üçüncü sette geri düşmemize rağmen seyircimizin desteğiyle geri dönmeyi başardık. Ankara seyircisine teşekkür ediyoruz. Onları diğer karşılaşmalarımızda da Başkent Voleybol Salonu’na bekliyoruz." yorumunu yaptı.

2014 FIVB Dünya Grand Prix A Grubu’nda ilk gün maçlarının ardından oluşan puan durumu şu şekilde:

TAKIMLAR O G M A V P

1. Türkiye 1 1 0 3 0 3

2. Rusya 1 1 0 3 1 3

3. ABD 1 0 1 1 3 0

4. Japonya 1 0 1 0 3 0

2014 FIVB Dünya Grand Prix’i A Grubu’nda yarın saat 16.00’da Rusya ile Japonya karşı karşıya gelecek. A Bayan Milli Takımı ise saat 19.00’da Amerika Birleşik Devletleri ile mücadele edecek.

RUSYA: 3 - ABD: 1

Ankara Başkent Voleybol Salonu’nda düzenlenen 2014 FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) Dünya Grand Prix A Grubu mücadelesinin ilk maçında Rusya, Amerika Birleşik Devletleri'ni 3-1 mağlup etti.

Organizasyonun ilk karşılaşmasında Rusya, Amerika Birleşik Devletleri’ni 22-25, 25-18, 25-20 ve 25-20’lik setlerle 3-1 mağlup etti.

CİHAN

Yorumlar