Marşlarını Fransa'da A Milli Takım için çalacaklar

- Eskişehir'de 10 yıl önce kurulan "Bando Es-Es", EURO 2016'da milli takıma destek verecek

Google Haberlere Abone ol
Marşlarını Fransa'da A Milli Takım için çalacaklar

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de 10 yıl önce tamamen gönüllülük esasıyla kurulan ve pek çok meslekten 35 kişinin oluşturduğu "Bando Es-Es", Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından, Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2016) davet edildi.

Bando Es-Es'in kurucularından Ali Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekip olarak böyle büyük bir organizasyonda bulunmaktan onur duyacaklarını belirterek, en sevilen marşları bu kez A Milli Futbol Takımı için çalacaklarını söyledi.

Fransa'ya 10 kişilik bir ekiple gideceklerini bildiren Ulusoy, "TFF yetkililerince bu organizasyon için ilk akla bizim geldiğimiz söylendi. Geçmişte A Milli Takımımızın Türkiye'deki maçlarında da görev yaptık ancak bu sefer yurt dışı organizasyonunda onların yanında olacağız." dedi.

Ulusoy, şampiyonada yapılacak müsabakaların şölen havasında geçirilmesi için tüm güçlerini kullanacaklarını kaydetti.

Şampiyona için yeni besteler yapacaklarını da vurgulayan Ulusoy, şunları söyledi:

"Biz orada Espana'yı çalmayacağız. Çünkü orada İspanya ile de karşılaşacağız. Daha ziyade bizden olan, yani Türk eserleri çalacağız. Önümüzde yaklaşık bir ayımız var ve bu zamanı iyi bir şekilde değerlendireceğiz. Memleketim, Gençlik Marşı ve Üsküdar'a Gider İken gibi eserleri de seslendireceğiz. Eğer senkronu tutturabilirsek Kesik Çayır türküsünden uyarladığımız 'Bize anlı şanlı Türkler demişler. Türkler bitti demedikçe bitmez bu işler' melodisini de çalacağız. Orada yer almamız hem bizim için hem de Eskişehirspor için gurur kaynağı. Türkiye adına Eskişehir'den temsilci seçilmek bir o kadar güzel."

Yorumlar