Marmaris'te klasik otomobil yarışı

- Organizasyona özellikle turistler yoğun ilgi gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Marmaris'te klasik otomobil yarışı

MUĞLA (AA) - Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ikinci ayağı olarak yarın başlayacak Marmaris Rallisi öncesi, klasik otomobil yarışı düzenlendi.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından organize edilen Türkiye Ralli Şampiyonası'nın "Marmaris Rally Turkey" adı verilen ikinci ayağı kapsamında, Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte 40 klasik otomobil yer aldı.
Özellikle turizme katkı sağlaması için gerçekleştirilen yarışma öncesi, 1950 ila 1970 model otomobillerin özellikleri anlatıldı.
Ardından yarışmaya start verilerek 11 kilometrelik alanda sürüş gerçekleştirildi. Güzergahta bulunan yerli ve yabancı turistler, yarışmaya büyük ilgi gösterdi.
Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Aydın Harezi, yaptığı açıklamada, hızlı arabalarla yarışamadıklarını ama cilalı, parlak klasik otomobilleriyle güzel görüntü oluşturduklarını söyledi.
Organizasyona 1967 model otomobiliyle katılan Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu da yarışın bir başlangıç olduğunu, Marmaris'te kulüp kurmayı düşündüklerini ifade etti.
Bülbüloğlu, "Klasik otomobil çok güzel ve keyifli bir hobi. Bugün Marmaris tanıtım anlamında bu yarışları iyi değerlendirmeli. Bu tanıtıma turizmin kötü gittiği günlerde çok ihtiyacımız vardı. Bu yarışlar hepimize iyi gelecek." dedi.

Yorumlar