"Marmaris Auto Sport Fest" başlıyor

-Turizmin en önemli merkezlerinden Marmaris, "Marmaris Rally Turkey" ile offroad ve klasik otomobil yarışları ile birlikte Türkiye Rallisi'ne ev sahipliği yapacak -TOSFED Başkanı Yazıcı: "Marmaris'in çevresi o kadar güzel ki, bu spor için biçilmiş kaftan"

Google Haberlere Abone ol
"Marmaris Auto Sport Fest" başlıyor


MUĞLA (AA) - "Marmaris Auto Sport Fest" kapsamında "Marmaris Rally Turkey", "Marmaris Offroad" ve "Tarihi Batı Anadolu Klasik Otomobil" yarışlarının Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenleneceği bildirildi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Türkiye'nin en eski ve en köklü uluslararası motor sporları organizasyonu olan Türkiye Ralli Şampiyonası'nın bir ayağı, bu yıl 13-15 Mayıs tarihlerinde "Marmaris Rally Turkey" adıyla ilçede ilk kez düzenlenecek. Etkinlik kapsamındaki üç yarışa, yaklaşık 150 araç ve 300 sporcunun katılması bekleniyor.


- "Dünya'nın en güzel yolları Marmaris'te"

TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı, ilçedeki bir otelde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Marmaris Rally Turkey'in puan alacağını ve puan durumuna göre tekrar Avrupa Ralli Şampiyonası'na çıkabileceğini söyledi.

Yazıcı, bir yıl aradan sonra tekrar Türkiye'ye Dünya Ralli Şampiyonası'nı getirebilecek imkana kavuşacaklarını vurgulayarak, ralliyi Marmaris'e getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını anlattı.

Rallinin doğada yapılan bir spor olduğunu dile getiren Yazıcı, "Marmaris'in çevresi o kadar güzel ki, bu spor için biçilmiş kaftan. Dünyanın en güzel yolları Marmaris'te." diye konuştu.

Yazıcı, rallinin Eurosport kanalından canlı yayınlanacağını dile getirerek, 3 gün boyunca Türkiye'nin ve Marmaris'in tanıtımının yapılacağını kaydetti.


- "Bütün organizasyonları başarıyla gerçekleştirdik"

Turizme katkı sağlamak ve Muğla'nın spor potansiyelini yükseltmek amacıyla büyük bir seferberlik başlattıklarını belirten Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten de, "Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz bütün spor organizasyonların büyük destek verdiler. Bütün organizasyonları başarıyla gerçekleştirdik." dedi.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da, alternatif spor turizmine son yıllarda çok önem verdiklerini ifede ederek, spor turizmine destek vermenin kendilerinin severek yaptığı bir görev olduğunu kaydetti.


- Ralli'de zirve mücadelesi

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın en uzun ve en yüksek katsayılı yarışı olması nedeni ile Türk pilotlar açısından da büyük önem taşıyan rallide, şampiyona mücadelesinin daha da kızışması bekleniyor.

Şampiyona lideri Neo Motorspor'dan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ve ikinci sırada yer alan BC Vision Motorsport'tan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ekipleri ile Castrol Ford Team Türkiye sporcuları Murat Bostancı-Onur Vatansever ve Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ekipleri podyuma çıkmak için mücadele edecek.

Avrupa Ralli Kupası, Türkiye Ralli Şampiyonası ve Türkiye Historic Rally Şampiyonası'na puan verecek olan Marmaris Rally Turkey'deki özel etaplara, geçtiğimiz yıllarda hayatlarını kaybeden, Türk otomobil sporlarının duayenlerinden Renç Koçibey, Mustafa Koç, Ali Sipahi, Lemi Tanca ve Yusuf Aramacı isimleri verildi.

Ralli, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muğla Valiliği, Orman Bölge Müdürlüğü, Marmaris Kaymakamlığı ve Marmaris Belediyesi katkılarıyla, Spor Toto, Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB), Marmaris Ticaret Odası, Fora Araç Takip, Baki Dalyancı ve AutoClub sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

Yorumlar