Manisaspor'un çirkin ve kötü tezahüratta kredisi bitti

PTT 1. Lig’deki Manisaspor'un Asbaşkanı ve Taraftar Sorumlusu Mustafa Pekçetin, 25. haftada deplasmanda oynanan Karşıyaka maçında çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle PFDK tarafından 52 bin lira para cezasına çarptırıldıklarını, böylece Kahramanmaraşspor m.

Google Haberlere Abone ol
Manisaspor'un çirkin ve kötü tezahüratta kredisi bitti

PTT 1. Lig’deki Manisaspor'un Asbaşkanı ve Taraftar Sorumlusu Mustafa Pekçetin, 25. haftada deplasmanda oynanan Karşıyaka maçında çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle PFDK tarafından 52 bin lira para cezasına çarptırıldıklarını, böylece Kahramanmaraşspor maçı öncesinde seyircisiz oynama cezası sınırına geldiklerini söyledi.

Pekçetin, yaptığı açıklamada 27. haftada kendi sahalarında Kahramanmaraşspor ile oynayacakları karşılaşmadan önce taraftarlara çağrıda bulundu. PFDK tarafından bu sezon çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle 20. haftada oynanan Ankaraspor maçında 13 bin, 22. haftadaki Adanaspor maçında 26 bin ve son olarak 25. haftadaki Karşıyaka maçında 52 bin lira para cezası verildiğini bildirdi. Asbaşkan Pekçetin, “Bu cezalarla birlikte Kahramanmaraşspor maçı öncesinde sınıra gelmiş durumdayız. Çirkin ve kötü tezahürat yasağının dördüncü kez ihlâlinde ise seyircisiz oynama ve 26 bin lira para cezasıyla karşı karşıya geleceğiz. Çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle bu sezon toplamda 91 bin lira para cezası aldık. Bu rakamlar, ekonomik anlamda da kulübümüzü zora sokmaktadır.” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun, çirkin ve kötü tezahürat konusundaki cezai yaptırımlarıyla ilgili taraftarlardan hassasiyet göstermelerini rica ettiklerini aktaran Mustafa Pekçetin, “Çirkin ve kötü tezahüratın kredisi artık bitmiştir. Takımımıza destek verdiğimiz süre zarfında, çirkin ve kötü tezahürattan uzak duralım. Yanımızda bulunanların da küfür etmesini engelleyelim. Stadyumlarda topluluk halinde söz veya hareketlerle ya da benzeri araçlarla aşağılayıcı, tahrik veya taciz edici nitelikte tezahüratta bulunulması, devamlılık kıstası uygulanmaksızın yasak hale gelmiştir. Taraftarımızın desteğine en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde takımımızı yalnız bırakmayalım.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar