Mancini'nin de gönlünden Chelsea geçmiş

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cibara, dün çekilen Şampiyonlar Ligi kura çekimi öncesi sarı - kırmızılı teknik adam Roberto Mancini'nin de gönlünden Chelsea takımının geçtiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mancini'nin de gönlünden Chelsea geçmiş

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cibara, dün çekilen Şampiyonlar Ligi kura çekimi öncesi sarı - kırmızılı teknik adam Roberto Mancini'nin de gönlünden Chelsea takımının geçtiğini söyledi.

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cibara, Radyospor'a açıklamalarda bulundu. İlk olarak Şampiyonlar Ligi'nde İngiliz takımlarından Chelsea ile eşleşmelerini değerlendiren Cibara, Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin de gönlünden Chelsea'nin geçtiğini kaydetti.

Alman ekiplerini istemediklerini de belirten Cibara, "İlginç bir oyun olacak. Kura çekilmede önce hem Chelsea hem de Galatasaray tarafından ilginç değerlendirmeler oldu. Özellikle hocaların değerlendirmeleri oldu. Juventus maçından sonra, görüştüğümde Roberto Mancini’nin istediği üç takımdan bir tanesi Chelsea’ydi. Diğeri ise Manchester United’tı. Alman takımlarını istemiyorduk." dedi.

"BAŞABAŞ BİR MÜCADELE OLACAK"

İstedikleri bir eşleşme olduğunu ifade eden Cibara, "Mancini de bunu istiyordu. Fakat sonuçta maçın oynanacağı günkü şartlar çok önemli. Ara transferde değişiklikler olabilir. Şu anda formsuz olan takımlar forma girebilir. Sakatlar düzelebilir. Baktığınız zaman da Chelsea defansı daha tecrübeli, daha ağır bir defans. Ama çok hareketli, çok teknik bir orta saha. İleride de bizden daha iyi olmayan bir forvet hattı. Başa baş bir mücadele olacağını düşünüyorum. Tabii ki Şubat’a kadar büyük değişiklikler olmazsa." şeklinde konuştu.

"DROGBA’NIN TEKME ATILMADIK YERİ KALMADI"

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği ile oynadıkları ve berabere kaldıkları karşılaşmada Drogba’nın her yerine tekmeler atıldığını da iddia eden Cibara, "Drogba ve Galatasaray’ın dünyadaki yeri birbiriyle uyumlu." diyerek şöyle konuştu:

"Drogba performansını daha da arttırdı. Sadece saha içerisinde değil; saha dışında da liderlik özellikleriyle herkese kendini kabul ettirmiş bir oyuncu. Ancak Gençlerbirliği maçında Drogba’nın tekme atılmadık bir yeri kalmadı. Biz yıldızları koruyalım derken, kaliteli yabancı oyuncuları Türkiye’de barındıralım diyoruz. Bir yandan da arka arakaya 5-10 metreden yapılan faulleri çalmıyoruz. Ben bunu diğer takımlardaki diğer oyuncular için de söylüyorum. Bunların görülmemesini imkân yoktur. Bunların görülmemesini kabul edemem."

"BURSASPOR - FENERBAHÇE MAÇINDA 40 METREDEN FAUL VEREN HAKEM, 5 METREDEN EBOUE’YE YAPILAN PENALTIYI VERMİYOR"

TFF Yönetimi’nin en ufak bir şey söylemeleri durumunda kendilerini cezalandırıldığını belirten Mehmet Cibara, "Sahalarda olan ortada. Bursaspor, Fenerbahçe’de 40 metreden faul olup olmadığı bile belli olmayan pozisyonda, son saniyede faul veren hakem, Kasımpaşa –Galatasaray maçında 5 metre önünde Eboue’ye yapılan yüzde yüz penaltıyı görmüyor." diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş’ın Kasımpaşa’yla yaptığı maçta başına gelenleri gördünüz. Komedi. İş bu noktaya geldi. Irkçılık, şike konusunda sıfır tolerans deniyor. FIFA Ve UEFA bunu söylüyor. Her yerde uygulanıyor bu; bir tek bizde uygulanmıyor. Ondan sonra TFF, Galatasaray’a karşı deniyor. TFF’nin Galatasaray’a karşı olup olmadığına spor kamuoyu karar verecek; ama biz TFF Yönetimi’ne karşıyız. Biz buna oy da vermedik. Herkes memnunsa böyle devam etsin. Memnun değilse delegeler gereğini yerine getirsin."

"TFF VE HAKEM ETKENİ OLMASAYDI PUAN FARKI DA 11 OLMAZDI"

Bugün zirvede puan farkının 11 olmasında TFF Yönetim ve Kurulları’nın tutumu, hakem kararlarının çok önemli bir faktör olduğunu dile getiren Cibara, "Bu verdiğim örnekleri dikkatle incelerseniz, puan farkında bu etkenlerin nasıl önemli bir faktörü dönüştüğünü görürsünüz, Artık biz bunları konuşmak istemiyoruz. Spor dostluk kardeşlik, fair-play diyoruz. Sonrasında adil olmayan bir müsabakaya kazanmak için çalışıyoruz. Neresinden baksanız çarpık bur duruma geldi. Devlet otoritesinin raydan çıkan spor sahalarındaki bur durumu düzeltmeleri lazım." dedi.

ARDA, DROGBA’NIN HEYECANINI ÖBÜR TURDA YAŞAYACAK

Mehmet Cibara, Drogba’nın bugün yaşadığı, eski takımına karşı maç yapma heyecanını öbür turda Arda Turan için dilediğini belirterek, "Umarım onlar da Milan’a karşı turu geçerler; Arda da evinde Galatasaray’a karşı maç yapma heyecanını yaşar. Ben Atletico Madrid eşleşmesini çok istiyordum. Ama umarım bundan sonraki turda olur." temennisinde bulundu.

"TOMAS UJFALUSİ İÇİN KARAR PERŞEMBE GÜNÜ VERİLECEK"

Eski futbolcuları Tomas Ujfalusi’nin sportif direktör olarak göreve başlama kararını perşembe günü yapılacak yönetim kurulu toplantısında ele alacaklarını dile getiren Cibara, "Sanırım, perşembe günü yapılacak yönetim kurulu toplantısında karar alarak çıkacaktır. Ama kendisiyle görüşüldü. Bizim de çok sevdiğimiz, beğendiğimiz, oyuncularımızın saygı duyduğu, beraber çalışmaktan gurur duyacağımız birisi. Umarım bir sorun çıkmaz, görevine başlar." diye konuştu.

"DÜNYAYA REZİL OLUYORUZ"

Karşıyaka maçında Basketbol Şube Koordinatöre Murat Özyer’e yapılan saldırıyı kınayan Cibara, "Protokol tribününde Murat Özyer’in sağ tarafında Karşıyaka başkanı var, sol tarafında şube kaptanı var Karşıyaka’nın. Gayet güzel maç izlenirken, birden bire bir kişi protokol tribününe giriyor. Karşıyaka başkanıyla merhabalaşıyor, arkasından Murat Özyer’e yumruk atmaya başlıyor. Arkasında bir kişi daha geliyor. Sürekli söylememize rağmen gerekli önlemler alınmıyor. Türk sportmenliğine yakışmayacak olaylar yaşanıyor. Bütün dünyaya da rezil oluyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.
CİHAN

Yorumlar