Mancini: Yıldızlar para için değil, genç yaşta Türkiye'ye gelmeli

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Türkiye’ye gelen iyi oyuncuların futbolun değerini artıracağını ancak bu futbolcuların kariyerin sonunda iyi para kazanmak isteyen oyuncular olmaması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mancini: Yıldızlar para için değil, genç yaşta Türkiye'ye gelmeli

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Türkiye’ye gelen iyi oyuncuların futbolun değerini artıracağını ancak bu futbolcuların kariyerin sonunda iyi para kazanmak isteyen oyuncular olmaması gerektiğini söyledi.

    Geleneksel olarak düzenlenen TSYD 51. Yıl Sporun Zirvesi Seminerine katılan Galatasaray Teknik Direktörü, Roberto Mancini, “Yabancılar Gözüyle Türk Futbolu’ konulu panelde Türk futbolunu değerlendirdi. İtalyan teknik adam, öncelikle Türk futbolunu anlamak için buraya gelmek gerektiğini vurgulayarak, ‘’Çok büyük ve imkanlara sahip ve gelişime açık bir ülke. Öncelikle dikkatimi çeken stat ve alt yapıdaki eksiklikler. Bazı saha zeminlerinin iyi olmadığını söyleyebilirim. Avrupa’da Türk futbolunu çok takip edilmiyor. Türkiye ligi Avrupa’da yayınlanmıyor. Buraya iyi oyuncular geldikçe değer artar. İyi oyunculardan bahsederken kariyerinin sonunda çok para almaya gelen oyunculardan bahsetmiyorum.’’ dedi.

    Türk Futbolunun Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya seviyesinde olduğunu söyleyemeyeceğini dile getiren tecrübeli hoca, ‘’Bunu söylemek küçümsemek anlamında değil. Türk futbolu biraz Avrupa’ya açılmada geride kamış. Genç adamlar bu ülküye gelerek bu katkıyı sağlıyor. Türkiye’de bunu yapmalı.’’ ifadelerini kullandı.

    Modaratör Serhan Asker’in sorularının ardında Mancini panele katılan medya mensuplarının sorularını yanıtladı. Medya, futbolcu ve teknik direktör ilişkileri ile ilgili soruyu yanıtlayan tecrübeli teknik adam, 20 yıl öncesi ile şimdiki zaman arasında büyük fark olduğunu dile getirerek, ‘Antrenmanlarda sessizliği ver futbolcularla iyi iletişim kurmayı tercih ediyorum. Her antrenmanda gazeteci olması zor. Bazen antrenmanlarda farklı durumlar oluyor. Bunların basına yansıması hoş olmuyor.’’ cevabını verdi.

    Fenerbahçe ile oluşan puan farkı ile Galatasaray’ın şampiyonlar ligi kupasını kaldırma ihtimalini değerlendiren Mancini, Şampiyonlar Ligi, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupasını kazanmak istediklerini ancak her kulvarda zorlu rakipleri olduğunu Galatasaray’da maksimumu yakalamanın hedefi olduğunu kaydetti.

    Son olarak ise Galatasaray’a neden geldiğini ve Türk futboluna neler katacağını değerlendiren Mancini, Galatasaray’da yeni bir deneyim, heyecan ve deneyim olduğunu dile getirerek, Türk futbolunu geliştirmek için tecrübesini arkadaşlarına anlatacağını fakat 6 yabancı ile Türk futbolunun yetişmesinin ise zor olduğunu kaydetti.

    Mancini’nin sözlerini ise, Türkiye’de en beğendiği oyuncunun Semih Kaya, unutamadığı maçın ise Manchester City ile Queens Park Rangers yenip şampiyon oldukları maç olduğunu sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar