Mancini: Yabancı sayısındaki kural değişmeli

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Türkiye'de uygulanan 6+0+4 kuralının değişmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mancini: Yabancı sayısındaki kural değişmeli

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Türkiye'de uygulanan 6+0+4 kuralının değişmesi gerektiğini söyledi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Balıkesirspor'u 4-0 yenerek gruplara kaldığı karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan İtalyan teknik adam, "Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıktığımız ve Türkiye Kupası'nda gruplara kaldığımız için mutluyum. Ligde kalan iki maçı da kazanıp ayrılıp aradaki puan farkını kapatmak istiyoruz." dedi.

Öte yandan bir gazetecinin "Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea ile eşleştiniz. Tur şansınız nedir ?" sorusuna ise Mancini, "Her maç zor olacaktır. Artık o maça iki aylık bir zamanımız var. Konuşacak bol bol zamanımız olacaktır." diye cevap verdi.

TRANSFER MEVZUSU

Basın mensuplarının takıma devre arasında yapılacak transferler konusundaki sorularını da cevaplayan Mancini, "Şu anda transferde en güzel zaman. Herkes her ismi yazabilir." diyerek, şöyle cevap verdi:

"Ben transferi konuşmaktan ziyade iki tane kalan maçımızı düşünüyorum. Onlara odaklanmamız lazım. Sonrasında tranfseri konuşacak zamanımız olacaktır. Ben gelecekten çok ümitliyim. Devre arasında takımla bir hazırlık dönemi geçireceğim. Bu zamanda takımı iyi hazırlamak için zamanım olacak. Amacımız takımı iyi yerlere getirmektir."

'Takıma yabancı oyuncu alabilmek için bazı yabancılarla yolların ayrılması gerekiyor. Oyuncular belli mi?' sorusuna ise İtalyan teknik adam, "Kafamda şu isim olsa doğru olmaz. Türkiye''de uygulanan 6 yabancı kuralının değişmesi lazım. Mutlaka Avrupa'daki kurallar gibi olmalı." cevabını verdi.

Mancini, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın güzel bir stat olmasına rağmen maçlarını kendi taraftarlarının önünde Türk Telekom Arena Stadı'nda oynamayı tercih ettiğini de sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar