Mancini: Deplasmanda oynadığımız futbolu ileri taşımalıyız

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, karşılaşmanın ilk 25 dakikasında iyi bir oynayan takım olduğunu, ancak daha sonra goller yiyerek maçı berabere tamamladıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mancini: Deplasmanda oynadığımız futbolu ileri taşımalıyız

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, karşılaşmanın ilk 25 dakikasında iyi bir oynayan takım olduğunu, ancak daha sonra goller yiyerek maçı berabere tamamladıklarını söyledi. Mancini, deplasmanda oynadıkları futbolu da ilerilere taşımaları gerektiğini vurguladı.

Spor Toto Süper Lig’in 21’nci haftasında Medical Park Antalyaspor, evinde Galatasaray’ı konuk etti. Karşılaşma 2-2 beraberlikle sona erdi. Maçın ardından basın toplantısına katılan sarı-kırmızılı takımın teknik patronu Roberto Mancini, ilk 25 dakikada iyi oynayan bir Galatasaray olduğunu, ancak ne yazık ki girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerini açıkladı. Maçın geri kalan bölümünde 2 gol yediklerini söyleyen Mancini, sonuçta berabere kaldıklarını vurguladı.

Didier Drogba’nın oyundan alınmasının ardından Tugay Kerimoğlu’nun elinin sıkılmamasının sorulması üzerine Mancini, “Bu kafaya takılacak bir şey değil. O an gergin olabilirsiniz. Onu herkes yaşayabilir. Bunun büyütülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.” diye cevap verdi.

Galatasaray’ın deplasmanda iyi oynayamadığının sorulması üzerine Roberto Mancini, sadece Galatasaray’ın değil, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin de deplasmanlarda zorlandığını aktardı. Herkesin deplasmanlarda puan kaybı yaşadığını ifade eden Mancini, “İlk 25 dakikada golü bulan bir Galatasaray var. Ama ikinci golü bulup maçı koparamayan bir Galatasaray var. Ama mutlaka deplasmanda oynadığımız performansımızı ilerilere taşımamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Burdisso’nun takımda gösterdiği performansın sorulması üzerine ise Mancini, bu oyuncunun biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu hem takıma hem de arkadaşlarını tanıması gerektiğini hatırlattı.

Sarı-kırmızılı takımın kaptanı Sabri Sarıoğlu, her zamanki gibi maça galibiyet parolası ile çıktıklarını ve iyi başladıklarını, ancak iki gol yedikten sonra bu durumun kendilerinde şok etkisi yaptığını açıkladı. Rakibe karşı iyi de bir baskı kurduklarını aktaran Sarıoğlu, “Geç de olsa ikinci golü bulduk. Ama üzgünüz. İki puan kaybettik. Önemli olan ligin sonundaki durumdur. Bizim için hale bir şey değişmedi ve lig bitmedi.” dedi.

Galatasaray’ın yeni transferi Burdisso ise şunları söyledi: “Buraya galibiyet için gelmiştik. Maçın başında da bu durumu gösterdik. Maçın sonuna kadar bu performansı yaymayı beceremedik. Buraya 3 puan için gelmiştik. Ben, hem Sabri hem de Semih'le ilk maçıma çıktım. Bu maç benim için bir ders oldu. Her geçen gün takıma daha çok adapte olacağıma inanıyorum. Golde evet hatalı olduğumu düşünüyorum. Anlık bir karardır. Benim de maç içinde yaptığım olumlu şeyler de vardı.”

AYBABA: KENDİ SAHAMIZDA OYNADIĞIMIZ MAÇLARA KÖTÜ BAŞLIYORUZ

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, kendi sahalarında oynadığı maçlara kötü başladıklarını, Galatasaray maçında da aynı durumla karşı karşıya kaldıklarını açıkladı. Galatasaray’ın maça iyi başladığını kaydeden Aybaba, erken gol yediklerini, oyuncularının daha sonra çok iyi bir futbol sergilediğini belirtti. Çabuk kaptıkları ataklarda etkili olduklarını ifade eden Samet Aybaba, “İkinci yarı oyun bizim kontrolümüzdeydi. İkinci yarıda da savunmaya takımlar genelde kaçarlar. Oyuncularımı kutluyorum, inanılmaz iyi oynadılar. Çok zor bir serinin içerisindeyiz. Bundan sonra yukarıya doğru yükselmeye başlayacağız.” diye konuştu.

Antalyasporlu Lamine Diarra, kendi adlarına çok iyi bir maç olduğunu 3 puanı kazanmaya yakın olduklarını, ancak 1 puan alabildiklerini aktardı. Kırmızı-beyazlı Giray Kaçar ise bugün gerçekten futbol adına her şeylerini sahaya koyduklarını, hatta 1-0 yenik durumdan 2-1’e maçı taşıdıklarını ama bu durumu koruyamadıklarını açıkladı. CİHAN

Yorumlar