Manchester United’ın ‘Old Trafford Müzesi’ İstinyePark’ta sergilenecek

Manchester United’ın 136 yıllık tarihini, efsane futbolcularının eşyaları ve tarihe tanıklık eden pek çok detay eşliğinde sergileyen ünlü Manchester United ‘Old Trafford’ Müzesi, efsane futbolcusu Dennis Irwin eşliğinde, 23 Mart Pazar günü İstinyePark’ta.

Google Haberlere Abone ol
Manchester United’ın ‘Old Trafford Müzesi’ İstinyePark’ta sergilenecek

Manchester United’ın 136 yıllık tarihini, efsane futbolcularının eşyaları ve tarihe tanıklık eden pek çok detay eşliğinde sergileyen ünlü Manchester United ‘Old Trafford’ Müzesi, efsane futbolcusu Dennis Irwin eşliğinde, 23 Mart Pazar günü İstinyePark’ta futbol severlerle buluşacak.

Türkiye’ye ilk defa gelen dünyaca ünlü müzede; David Beckham, Bobby Chalrton, Alex Ferguson gibi efsane futbolcuların eşyalarının yanı sıra kulübün tarihini yansıtan pek çok fotoğraf, kupa, sembol ve eşya görülebiliyor. Kulübün 136 yıllık efsane tarihini ünlü futbolcularının eşyaları, kupalar, semboller ve fotoğraflarla anlatan müze, 23 Mart Pazar günü İstinyePark’ta meraklılarıyla buluşacak. Kulübün efsane isimlerinden Dennis Irwin de saat 15.30-17.30 arasında İstinyePark'ta olacak.

Müzede David Beckham ve Sir Bobby Charlton gibi efsane futbolcuların ayaklarından gelen onlarca kupa, Münih anıtı, Sir Alex Ferguson'un hologramı, madalyalar, bayraklar, futbolcuların forma ve ayakkabıları ile daha pek çok tarihe tanıklık eden eşya sergileniyor.

Müzenin İstinyePark’ta görülebilecek bölümünde ise Bryan Robson, Ole Gunnar Solskjaar ve David Beckham’ın ayakkabıları, David May’in 1999 European Cup final maçında giydiği forma, 1968 yılına ait oyuncuların isimlerinin işlendiği eşarp, 1956-57 yılına ait Matt Busby imzalı futbol topu, Jimmy Bannister’ın 1908 lig şampiyonluk madalyası, Manchester United çanı, 1999 yılına ait kulübün destekçilerinin sezonluk bileti gibi önemli sembolik parçalar yer alıyor.
CİHAN

Yorumlar