Manavgat'ta oryantiring sporu yılın 12 ayı canlı tutulacak

Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, dünyanın en iyi oryantiring(koşarak yön bulma sporu) parkur alanının Titreyengöl ve Sorgun Çamlığı olduğunu bildirdi. Dünyanın tek numaralandırılmış...

Google Haberlere Abone ol
Manavgat'ta oryantiring sporu yılın 12 ayı canlı tutulacak

Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, dünyanın en iyi oryantiring(koşarak yön bulma sporu) parkur alanının Titreyengöl ve Sorgun Çamlığı olduğunu bildirdi.

Dünyanın tek numaralandırılmış kumul ormanının Sorgun Çamlığı olduğunu belirte Aydoğan, Manavgat'ta oryantiring sporunun yeniden hayat bulması için Türkiye Oryantiring Federasyonu(TOF) Başkanı Doç.Dr.Tekin Çolakoğlu görüşme yaptıklarını ve sporu Side Antik Kent, Sorgun Çamlığı, Beşkonak Köprülü Kanyon, Oymapınar Barajı, Seleukeia Antik Kent, Selge Antik Kent ve Titreyengöl'de canlı tutma kararı aldıklarını söyledi.

Manavgat'ın doğa sporlarını turizme kazandırmada kabuğunu kırma zamanının geldiğini belirten Aydoğan, koşarak yön bulma sporunun yanı sıra, dağ bisikleti, doğa yürüyüşü, kanyon yürüyüşü, mağaracılık, su sporları,kano, rafting, kaya tırmanma ve Nordic Walking(İskandinav) yürüyüşü) dünyada en iyi yapıldığı alanlardan birinin turizm şehri olduğunu kaydetti.

İki yıl önce TOF ve Uluslararası Oryantiring Federasyonu(IOF) dünyada antik şehirlerde şampiyonayı Türkiye'de Manavgat'ta Selge ve Seleukeia antik kentlerde yaptığını hatırlatan Aydoğan, "Özellikle İskandinavlar ve Avrupalılar Nordic Walking ve oryantiring sporuna çok düşkün. Bölgemiz yılın 12 ayı turizm yapmaya elverişli bir destinasyon. Bunun kıymeti iyi bilinmeli. Her bir oryantiring organalizasyonu aynı zamanda bölge destinastonunun İskandinav,Rusya, Baltık ve Avrupa ülkelerine tanımımı demek. TİSOYAB olarak bölgemizdeki doğa sporlarının turizme kazandırılmasına özel önem veriyoruz. Oryantiring sporunu yılın 12 ayı canlı tutacağız." dedi. CİHAN

Yorumlar