Malatyaspor eski başkan ve yöneticilere hapis cezası

Malatyaspor Kulübü'nün 2006-2009 yılları arasında yönetim kurulunda yer alan ve haklarında 'Dernekler Kanunu'na muhalefet ve hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' iddiasıyla açılan davada, kulup eski Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve dönemin...

Google Haberlere Abone ol
Malatyaspor eski başkan ve yöneticilere hapis cezası

Malatyaspor Kulübü'nün 2006-2009 yılları arasında yönetim kurulunda yer alan ve haklarında 'Dernekler Kanunu'na muhalefet ve hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' iddiasıyla açılan davada, kulup eski Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve dönemin bazı yöneticilerine, farklı sürelerle hapis cezası verildi. Mahkemenin kararı Türk futbol tarihinde bir ilk olarak tarihe geçti.

Malatya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, kulüp avukatı ile sanık avukatları hazır bulundu. Savcı Sırrı Yücel, geçtiğimiz ay yapılan duruşmada mahkemeye sunduğu 4 sayfalık yazılı mütalaada, 2005-2009 yılları arasında Malatyaspor Kulübü'nde başkanlık yapan Hikmet Tanrıverdi, Haşim Karadağ, Şevket Küçükaslan, İlhan Kavuk, Hanifi Selimoğlu ve yöneticilerin de aralarında olduğu 130 sanığın emniyeti suistimal suçundan cezalandırılmalarını istemişti. Sanık avukatları, beyanda bulunmak ve varsa araştırılacak husus bildirimi için ek süre talep etmişti.

Bugünkü duruşmada, sanıkların mütalaaya ilişkin savunmalarını alan mahkeme heyeti kararı açıkladı. Mevcut deliller, iddianame ve mütalaayı değerlendiren mahkeme heyeti, kulüp eski yöneticilerine 'Dernekler Kanunu'na muhalefet ve hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçlarından çeşitli cezalar verdi. Mahkeme, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı ve Fatih Karagümrükspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi’ye, 3 yıl 2 ay, eski başkanlardan iş adamı Haşim Karadağ’a ise 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Kararda, yine şu anda Yeni Malatyaspor İkinci Başkanı İlhan Kavuk’a da 3 yıl hapis cezası verildi. Yöneticilerden Fahrettin Eserdi, Selahattin Dağıstanlı, İlyas Karahan, Ali Alkış ve Atilla Kantarcı 2 yıl hapis cezası aldı. Kararın Yargıtay’da onanması halinde Hikmet Tanrıverdi ile İlhan Kavuk’un yöneticiliklerinin düşeceği öğrenildi.

Bu arada, Hikmet Tanrıverdi döneminde yöneticilik yapan ve şu anda hayatta olmayan Celal Birsen ile Hüseyin Fidan’ın davaları düştü. Bu yönetim kurulu döneminde, kulubün 16 milyon TL zarara uğratıldığı belirlenerek, bu zararın ceza alan yöneticilerden tazmin edilmesine karar verildi.

Mahkemenin kararı, futbol kulüplerinin geçmişe dönük hesaplarının incelenmesine yönelik verilmiş ilk olması nedeniyle tarihe geçti. Karar, Yargıtay tarafından da onaylanırsa benzer durumlar yaşayan Diyarbakırspor, Samsunspor, Kocaelispor, Sakaryaspor ve Elazığspor gibi kulüpler için emsal olabilecek. Malatyaspor, geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Ligde -9 puanla 4. Grubu sonuncu bitirerek, Malatya Amatör Ligi'ne düşmüştü. CİHAN

Yorumlar