Malatya İl Spor Güvenlik Kurulunun Adana Demirspor kararı

- Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sözlü: "(Malatya Valisi) Vali Süleyman Kamçı derhal istifa etmelidir. Üstüne basa basa söylüyorum, derhal istifa etmelidir. Vilayet makamının açıklaması utanç vericidir" - "İleriki zamanda Malatyaspor ile bir maçımız olsa, biz Malatya'da kampa da giremeyeceğiz o zaman. Malatya deplasmanına gidemeyeceğiz o zaman. Böyle bir sonuç ortaya çıkıyor"

Google Haberlere Abone ol
Malatya İl Spor Güvenlik Kurulunun Adana Demirspor kararı


ADANA (AA) - Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sedat Sözlü, Malatya Valisi Süleyman Kamçı'nın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Sözlü, Malatya İl Spor Güvenlik Kurulunun PTT 1. Lig play-off yarı finalinde Vartaş Elazığspor ile 19 Mayıs Perşembe günü deplasmanda yapacağı ilk maç için Malatya'da kampa giren Adana Demirspor'un, güvenlik gerekçesiyle kentte antrenman yapmaması konusunda tavsiye kararının ardından basın toplantısı düzenledi.

Aytaç Durak Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan başkan Sözlü, dün Malatya'da kampa giren takımın, bugün Malatya Valiliğinin aldığı olağanüstü bir kararla şehir dışına "atıldığını" kaydetti.

Bu davranışla Vali Kamçı'nın Malatya turizmini sabote ettiğini ileri süren Sözlü, şöyle devam etti:

"Bu saatten sonra kim Malatya'ya kampa gelir? Konuk takımın kampta bile güvenliğini sağlayamamak bir valilik için acziyettir. Vali Süleyman Kamçı derhal istifa etmelidir. Üstüne basa basa söylüyorum derhal istifa etmelidir. Vilayet makamının açıklaması utanç vericidir. Vali, Malatya ile Adana arasına nifak tohumu atmaktadır."

"Adana Demirspor'u Malatya'da ağırlayamamak utanç vericidir." diyen Sedat Sözlü, "Düşünebiliyor musunuz, hangi takım bu saatten sonra gider Malatya'da kamp yapar? İleriki zamanda Malatyaspor ile bir maçımız olsa, biz Malatya'da kampa da giremeyeceğiz o zaman. Malatya deplasmanına gidemeyeceğiz o zaman. Böyle bir sonuç ortaya çıkıyor." diye konuştu.

Sözlü, birkaç taraftarın açıklaması ve sataşmasının Malatya halkını temsil etmeyeceğini, bu davranışla şiddet yanlısı 15-20 taraftarın muhatap alındığını iddia etti.

Bu davranışa karşılık Malatya ekibinin de Adana'ya geldiğinde bu kez de kendi taraftarlarının aynı tepkiyi gösterebileceğini bildiren Sözlü, "Nifak tohumu ekilmiş oldu bir kere. İki şehri karşı karşıya getirdiler. Sayın Vali bu kararıyla iki şehri karşı karşıya getirdi. Türkiye'de bir ilk herhalde. Böyle bir skandal karar olmaz. Böyle bir şey olmaz. Bu konunun takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

Sözlü, kendileri aleyhine böyle olumsuz bir kararın ülkede ilk defa alındığını, bunda kasıt aradıklarını söyledi.

Malatya halkının da bu konudan rahatsız olduğunu aktaran Sözlü, "Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı beni aradı ve özür diledi. 'Biz bu konunun tarafı değiliz.' dedi. Malatya da bu konunun tarafı olamaz. Hiç kimse bunu istemez." dedi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı'nın kendi güvenliklerini sağlamak zorunda olduğunu ifade eden Sedat Sözlü, "Takımımın güvenliğini sağlamak zorunda. Onu yapamıyorsa ne işi var orada? Nasıl böyle bir kararı çıkartabiliyorsunuz? Böyle bir yanlışa nasıl imza atabiliyorlar ben ona şaşırıyorum. Türkiye'de bu bir skandaldır." şeklinde görüş belirtti.

Adana Demirspor Kulübü Başkanı, eşinin de Malatyalı olduğunu sözlerine ekledi.

Vartaş Elazığspor ile Adana Demirspor arasındaki play-off yarı final ilk maçı, 19 Mayıs Perşembe günü saat 21.30'da Elazığ Atatürk Stadı'nda oynanacak. Bu karşılaşmanın rövanşı ise 23 Mayıs Pazartesi günü aynı saatte Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda yapılacak.

Yorumlar