Mahmut Uslu: Şampiyon olduk mutluyuz ama adil yargılama istiyoruz

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Spor Toto Süper Lig'i şampiyon olarak tamamladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mahmut Uslu: Şampiyon olduk mutluyuz ama adil yargılama istiyoruz

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Spor Toto Süper Lig'i şampiyon olarak tamamladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Sarı lacivertli takımın Spor Toto Süper Lig'i şampiyon olarak bitirdiği karşılaşmanın bitiminde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan yönetici Mahmut Uslu, "Bu şampiyonluk Türk futboluna hayırlı olsun. Gecikmiş bir şampiyonluk. Üç yıldır neler çektiğimizi, Fenerbahçe'nin neler yaşadığını biliyorsunuz. Aziz Yıldırım yaklaşık 15 yıldır yönetimde. Bir sene hariç her sene ya birinci olmuş ya da ikinci olmuştur. Her zaman Türkiye Ligi'ni domine etmiştir. Son iki senenin anlamı büyüktür." dedi.

Aziz Yıldırım ve Fenerbahçeli yöneticilerin bir sene hapis yatmasının kamu vicdanını ağrıttığını iddia eden Mahmut Uslu, "Bu yaşananlara rağmen Fenerbahçe Kulübü tabiri caizse hiç kül olmadan hep dimdik ayakta durmuştur. Sonuçta böyle bir şampiyonluk geldi. Bu şampiyonluk nedeniyle kamu vicdanına seslendirmemizi gerektiriyor. Açık ve net bir şekilde 3,5 aydır aynı şeyi söylüyoruz. Haksız şekilde yargılanan. Çete mete diye söylenen bir yargı. Yeniden adaletli bir şekilde yargılanma talep ediyoruz. Ülkemin en başından, yetkililerini, Anayasa Mahkemesi dahil, bütün yetkililerini, hukuki olarak yüzde yüz haklı olduğumuz bir konuda, ama bağımsız yargı ile yapılması talebimizi şampiyonluk gününde yineliyorum. Tüm taraftarlarımız adına, bütün Türkiye adına onlara sesleniyorum. Bu şampiyonluğu tüm taraftarlarımıza armağan ediyorum. Buradan bir kez daha yetkililere sesleniyorum. 3,5 yıldır talebimizi yeniliyoruz." şeklinde konuştu.

Öte yandan bir gazetecinin adil yargılanma talebi konusundaki sorularına ise Yönetici Mahmut Uslu, şunları söyledi: "Biz gerekli müracaatı kişisel ve kulüp olarak yaptık. Bütün müracaatlar ellerinde. İnşallah gereğini yaparlar. Dünyanın hiçbir yerinde olan şey değildir. Neden olduğunu, Başbakan olmak üzere neler olduğunu açık olarak ifade etti. Son üç yılda bu mahkemelerde bunlardan yararlanıp kim varsa yeniden yargılanması lazım. Bizim söylediğimiz bu. Afta istemiyoruz. Adil yargılanma istiyoruz." CİHAN

Yorumlar