'Mahalle takımı', yabancı hentbolcularına güveniyor

Çocukları terör olaylarından uzak tutmak amacıyla yürütülen proje kapsamında kurulan ve bu sezon Bayanlar Hentbol Süper Lig'de mücadele edecek Adana Şakirpaşa HEM Spor, başarısını en üst ligde de sürdürmek istiyor

Google Haberlere Abone ol
'Mahalle takımı', yabancı hentbolcularına güveniyor
Çocukları terör olaylarından uzak tutmak amacıyla yürütülen proje kapsamında kurulan ve bu sezon Bayanlar Hentbol Süper Lig'de mücadele edecek Adana Şakirpaşa HEM Spor, kadrosuna dahil ettiği 5 yabancı oyuncunun da katkısıyla başarısını sürdürmek istiyor.

Bayanlar Hentbol 1. Lig'de geride kalan sezonu şampiyon tamamlayan ve Süper Lig'e yükselen Adana Şakirpaşa HEM Spor, düşük bütçesine rağmen yeni sezon öncesi Ukrayna'dan 3, Karadağ ve Sırbistan'dan birer oyuncu transfer etti.

Adana Şakirpaşa HEM Spor Antrenörü Ali Rıza Yeşil, Adana Valiliğince yürütülen bir proje kapsamında kurulan takımın, mücadele edeceği en üst ligde de başarıyı hedeflediğini söyledi.

Takımdaki 9 yerli oyuncunun yanına, kısıtlı bütçelerine rağmen 5 yabancı ismi dahil ettiklerini ifade eden Yeşil, bu oyuncuların 4'ünün ilk defa Türkiye'ye geldiğini anlattı.

Transfer edilen oyunculardan bazılarının ülkelerinin milli takımlarında oynadıklarını aktaran Yeşil, bu isimleri seçerken genç ve milli takımda forma giymelerine dikkat ettiklerini kaydetti.

Ali Rıza Yeşil, bir mahalle takımı olmalarına rağmen oyuncuların kendilerini tercih ettiği için mutluluk duyduklarını belirterek, "Biz kendilerine kenti, hedeflerimizi, takımımızı anlattık. Her şeyi açık açık konuştuk ve ikna ettik." dedi.

Takımın yaş ortalamasına dikkati çeken Yeşil, ligin en genç ekiplerinden biri olduklarını belirtti.
Yabancı oyuncuların takıma katkısına değinen Yeşil, şöyle konuştu:

"Onlar, kızlarımızın spora bakış açılarını değiştirdi. Spora katkıları, teknik ve taktik olarak üst düzeyde. Kızlarımıza çok katkıları var. Genelde yabancı oyucular çok kaprisli olur. Bize gelen yabancıların hepsi karakterli oyuncular. İnanılmaz bir uyum içerisindeler. Kemikleşmiş bir kadromuz var. Amacımız ligde kalıcı olmak ve üst sıralara çıkabilmek. Yeni gelen yabancı oyuncuların da küçük kızlarımıza katkı sağlamasını istiyoruz. Bu kızlarla beraber bunları yapacağımıza inanıyoruz."

Viktorya Bozyel: "Birbirimize yardımcı oluyoruz"

Spartak Kiev takımından transfer edilen ve bir Türk ile evli olan Ukraynalı hentbolcu Viktorya Bozyel, yeni takımına çabuk uyum sağladığını aktardı.

Takım arkadaşlarının çok çalışkan olduğunu dile getiren Viktorya Bozyel, "Çok çalışkan bir oyuncu grubumuz var. Öğrenmek istediklerini bize soruyorlar. Birbirimize yardımcı oluyoruz. Karakterli, disiplinli oyunculara sahibiz. Motivasyonumuz üst düzeyde. Süper Lig'de kalmamız gerekiyor. İyi bir performans ortaya koyacağız." ifadelerini kullandı.

Kente alışmaya çalıştığını anlatan Viktorya Bozyel, şunları ifade etti:

"Türk yemeklerini yapmayı öğreniyoruz. Adana kebabı acı ama çok güzel. En son sütlaç ve içli köfte yaptım. Burası bizim için inanılmaz sıcak bir yer. Kiev, Adana'ya çok benziyor. Buraya çabuk alışıyoruz. Diğer arkadaşlarıma her gün Türkçe dersi veriyorum."

Miskovic: "Takımımız çok genç ve yüksek motivasyona sahip"

Takımın Sırp oyuncusu Adriana Miskovic ise daha önce Yunanistan ve Romanya'da farklı takımlarda forma giydiğini söyledi.

Adana'ya ilk defa gelmesine rağmen yabancılık çekmediğini anlatan Miskovic, "Takımımız çok genç ve yüksek motivasyona sahip. Antrenörümüz takım için her şeyi yapıyor. Takımımız ilk defa Süper Lig'e çıktı. Ligde kalmak bizim birinci hedefimiz. Şakirpaşa'nın gücünü herkese göstermek istiyoruz." diye konuştu.

Miskovic ayrıca, Türk mutfağını sevdiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar