"Madalyalar hainlere verdiğimiz en güzel cevap oldu"

- Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın: "52 yıl aradan sonra, Türkiye'nin Rio Olimpiyatları'nda elde ettiği 8 madalyanın 5'ini güreş kazandı. Büyük bir başarıya imza attık" - "Bizler güreş ailesi olarak, 15 Temmuz gecesinde meydanlara çıkarak hainlere karşı dik duruşumuzu sergiledik. Rio Olimpiyatları'na da bu düşüncelerle, bu bilinçle gittik"

Google Haberlere Abone ol
"Madalyalar hainlere verdiğimiz en güzel cevap oldu"


ANKARA (AA) - Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 2016 Rio Olimpiyatları'nın, kendi branşları açısından rekor başarıyla sona erdiğini belirtti.

Aydın, yazılı açıklamasında, 1964 Tokyo Olimpiyatları'ndan sonra ilk kez böyle bir başarıya imza atan Güreş Milli Takımı'nın, yaklaşık 100 ülke arasında, 18 sıkletin 5'inde madalya almayı başardığını vurguladı. Aydın, "52 yıl aradan sonra Türkiye'nin Rio Olimpiyatları'nda elde ettiği 8 madalyanın 5'ini güreş kazandı. Büyük bir başarıya imza attık." değerlendirmesini yaptı.

Rio'ya milli şuurun bilinciyle gittiklerini belirten Aydın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bizler güreş ailesi olarak, 15 Temmuz gecesinde meydanlara çıkarak hainlere karşı dik duruşumuzu sergiledik. Rio Olimpiyatları'na da bu düşüncelerle, bu bilinçle gittik. Sonunda almış olduğumuz madalyalarımız da darbeci hainlere karşı verdiğimiz en güzel cevap oldu. Başarı nişanelerimiz olan madalyalarımızı şehit ailelerimize ve 80 milyon Türk milletine hediye ediyoruz. Güreş ailesi, ülkemizi ve milletimizi uluslararası çapta yapılan tüm spor organizasyonlarında en iyi şekilde temsil etmeye, ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşımızı okutmak için çok çalışmaya devam edecek. Bizler için durmak yok hep yola devam.

15 Temmuz'daki hain darbe girişimi, güreş camiasını derinden etkiledi. 15 Temmuz'da peygamber ocağı olarak inandığımız Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisine sızarak asker kıyafeti giymiş FETÖ hainleri, darbe girişiminde bulundular. Bu hainler vatanımızı ve milletimizi bölüp parçalamak istemiş kendi halkına silah sıkmıştır. Ancak aziz milletimiz o gün canından vazgeçerek, tankların üstüne çıkarak, hainlerin kurşunlarına karşı göğüslerini siper ederek, yani darbecilere karşı darbe yaparak hainlere geçit vermemiştir. O gün, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ülkesine, milletine ve demokrasiye sahip çıkmış ve ordumuzun başında başkomutan olduğunu herkese tekrar hatırlatmıştır."

Musa Aydın, desteğini esirgemeyen güreş camiasına, her türlü imkanı sağlayan ve destek veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a, Müsteşar Faruk Özçelik, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya'ya, sponsorlukları nedeniyle Spor Toto Teşkilat Başkanı Muharrem Kasapoğlu ile kulüpler, sporcular ve milli takım teknik ekibine teşekkür etti.

Yorumlar