Madalya sevincine vakit yok

- Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda kürsüye çıkan milli atletler, 2016 Rio Olimpiyatları hazırlıkları kapsamında, Hollanda'dan kamplarına dağıldı - Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar: "Sporcularımız, şampiyonada elde ettikleri başarıları bir kenara koydular ve bir gün bile kaybetmeden olimpiyat hazırlıklarına başladılar"

Google Haberlere Abone ol
Madalya sevincine vakit yok

ANKARA (AA) - Avrupa Atletizm Şampiyonası'ndan 12 madalya ile dönerek tarih yazan Atletizm Milli Takımı'nda sporcular, ara vermeden, olimpiyat hazırlıkları kapsamında, Hollanda'dan kamp yapacakları yerlere dağıldı.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen şampiyonada, 4 altın, 5 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 12 madalya kazanan ve şampiyona tarihinin en iyi sonucuna ulaşan milli takım, 2016 Rio Olimpiyatları hazırlıklarına kaldığı yerden devam ediyor.

Şampiyonada kürsünün zirvesine çıkan, kadınlar 5 bin ve 10 bin metrede Yasemin Can, erkekler 10 bin metrede Polat Kemboi Arıkan, gümüş madalya kazanan erkekler 10 bin metrede Ali Kaya ve yarı maratonda Kaan Kigen Özbilen, Hollanda'dan Kenya'ya geçti. Kenya kampında diğer olimpik sporcular Ercan Muslu ve Meryem Erdoğan da yer alıyor.

Erkekler 100 metrede gümüş madalya alan Jack Ali Harvey, olimpiyat hazırlıklarına ilk olarak ABD, ardından da Jamaika'da devam edecek.

Kadınlar 3 bin metre su engellide bronz madalya elde eden Özlem Kaya, erkekler 400 metre engellide zirveye çıkan Yasmani Copello Escobar ve erkekler 200 metrede 2. olan Ramil Guliyev ise kamp yapacakları yerlere daha sonra geçecek.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli atletlerin, şampiyonada elde ettikleri başarıları bir kenara koyduklarını ve bir gün bile kaybetmeden olimpiyat hazırlıklarına başladıklarını belirterek, "Sporcularımız Avrupa Şampiyonası'ndaki sonuçları olimpiyatlara taşımak adına, profesyonelce hareket ederek, bir gün bile dinlenmeden kamp yerlerine geçtiler. Önümüzdeki süreç çok önemli. Tüm takım 2016 Rio Olimpiyatları için seferber oldu." diye konuştu.

Yorumlar