Maçın ardından

- Fenerbahçe Teknik Direktörü Cocu: "Şu anda gelmek zorunda olduğumuz seviyede değiliz ama bu akşam aldığımız galibiyet bizim için kıymetliydi" -"Şampiyon olabilmek için birinci günden son güne kadar tüm mücadelemizi sergileyeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Maçın ardından


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor'u 2-1 yendikleri maçta önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Hollandalı teknik adam, maça çok istekli başladıklarını dile getirerek, "Taraftarlarımıza neler yapabileceğimizi gösterme konusunda fazlasıyla istekliydik, bu da oyunun ilk kısmında çok hata yapmamıza neden oldu. Duran toptan da gol gördük kalemizde. Bu golden sonra oyuncularım sahada kendilerini daha özgür hissediyorlardı. Zaten oyunumuzu oynamaya mecburduk. Ayağa kalkmayı, geriye dönmeyi başardık. İki gol attık. Bizim için güzel olmayan tek şey var, üçüncü golü atamamak." ifadelerini kullandı.

Müsabakada buldukları bazı önemli pozisyonları değerlendiremediklerini aktaran Cocu, "Maçın son kısmı geniş alanda oynandı. Biz gol atabilirdik, rakibimiz de atabilirdi. Son kısımlarda daha akıllı olmamız gerekiyor. Birçok gereksiz hata yaptık. Bunu geliştirmek zorundayız. Şu anda gelmek zorunda olduğumuz seviyede değiliz ama bu akşam aldığımız galibiyet bizim için kıymetliydi. Aldığımız 3 puan oyunculara öz güven verecek." diye konuştu.

Phillip Cocu, maçta sonradan oyuna dahil ettiği genç futbolcu Eljif Elmas'ın performansını beğendiğini anlatarak, "Eljif Elmas 18 yaşında, kaliteli ve potansiyeli olan bir oyuncu. Şu ana kadar çok sayıda maç oynadı. Hazırlık maçlarında oynadı. Ona salı günü ihtiyacımız var. Bu akşam başka oyuncuları tercih ettik. Bu akşam Barış Alıcı iyi bir performans sergiledi. O da genç bir oyuncu. Takım içinde dengeleri sağlamamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Hollandalı teknik adam, şampiyonluk ve dördüncü yıldız hedefleriyle ilgili bir soruyu, "Futbolu zaten kazanmak için oynarsınız. Şampiyon olabilmek için birinci günden son güne kadar tüm mücadelemizi sergileyeceğiz. Taraftarları mutlu edebilmek için elimizden geleninin en iyisini yapacağız. Futbolda zaten bütün mesele budur. Bu birinci maçta olmaz, önümüzde bizi bekleyen uzun bir yol var. Hedefimiz bunu başarabilmek." şeklinde yanıtladı.

Yorumlar