Maçın ardından

- Galatasaray Sportif AŞ Futbol Direktörü Ergün: - "Bu seneki özelliğimiz tempolu, arzulu ve iştahlı oyun"

Google Haberlere Abone ol
Maçın ardından


İSTANBUL (AA) - Galatasaray Sportif AŞ Futbol Direktörü Cenk Ergün, bu seneki özelliklerinin tempolu, arzulu ve iştahlı oyun olduğunu söyledi.

Kasımpaşa'yı sahalarında 2-0 mağlup ettikleri maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ergün, "Bu seneki özelliğimiz tempolu, arzulu ve iştahlı oyun. Bunu gösterdiğimiz sürece arkası zaten geliyor. Antalya'dan dersimizi aldık. Umarım bundan sonraki maçlarda da ligin başındaki gibi devam ederiz. İlk yarıda oyunu tamamen kontrolümüz altında bulundurduk. Değerlendireceğimiz başka pozisyonlar da vardı. İlk yarıda da maçın sonunu getirebilirdik." diye konuştu.

Attığı 2 golle sarı-kırmızılılara 3 puanı getiren Bafetimbi Gomis ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cenk Ergün, "Gomis sürekli gol atmak isteyen bir oyuncu. Takım oyunuyla ne kadar önemli bir silahımız olduğunu gösterdi. Takıma verdiği motivasyonla, profesyonelliği ile de ciddi bir örnek. Bütün oyuncularımız nefeslerinin yettiğinin fazlasını sahaya koyuyorlar." ifadelerini kullandı.

Yeni transferlerle ilgili konuşan Ergün, "Latovlevici sakatlığından uzun bir süre sonra ve ilk kez takımla çıktı. Performansından memnunuz. Denayer birçok mevkide bize yardımcı olabiliyor. Bugün de sol bekte oynadı. Feghouli'nin ciddi maç eksiği var. Onun da yüzdeleri yukarı çıktıkça ciddi etkisi olacak." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Galatasaraylı taraftarların oyuna girerken ıslıkla protesto ettiği Sinan Gümüş'ün bu durumdan etkilenmemesi gerektiğini söyleyen sarı-kırmızılı yönetici, "Etkilenmemesi lazım, o da toparlayacaktır. Takımın önemli silahlarından biri. Oynadığında da yedekten girdiğinde de ne kadar etkili olacağını biliyor. Devamlılık sağlaması lazım." şeklinde konuştu.

Ergün, Selçuk İnan'ın takımın önemli parçalarından olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Selçuk İnan ülke futbolunun en tecrübeli oyuncularından biri. Çok büyük şampiyonluklara, zaferlere şahit oldu Galatasaray'da. Galatasaray'a kendini adamış bir oyuncu, takımın önemli parçalarından biri."

Gündemde olan yabancı oyuncu sınırı ile ilgili değerlendirmede bulunan Cenk Ergün, şunları kaydetti:

"Yerli oyuncuda sınırlama yok. Kulüpler isterse 28 oyuncusunu da yerli oyuncudan ya da daha az yabancı oyuncudan yapabilirler. Bizim inancımız kaliteli oyuncuya yatırım yapmak. Önümüzdeki günlerde Kulüpler Birliği Vakfının düşüncesini göreceğiz. Yerli yabancı ayrımına bakmadan formayı kim hak ediyorsa onunla şampiyonluk yolunda yürüyeceğiz."

Yorumlar