Maçın ardından

- Boluspor Teknik Direktörü Çapa: - "Sezon sonuna kadar ilk 6 içinde olacağız" - Adana Demirspor Teknik Direktörü Bulak: - "Hiç beklemediğim oyuncular maalesef bugün iyi oynamadı. Bu futbolda olabilecek şeyler ama ilk yarıdaki oyunu beklemiyordum"

Google Haberlere Abone ol
Maçın ardından


BOLU (AA) - TFF 1. Lig'in 5. haftasında konuk ettiği Adana Demirspor'u 3-1 yenen Boluspor'un teknik direktörü Fuat Çapa, "Sezon sonuna kadar ilk 6 içinde olacağız." dedi.

Çapa, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maça çok stresli bir ortamda çıktıklarını belirterek, "Geçtiğimiz hafta oynadığımız maçtan sonra da söylemiştim. 'Oyun olarak gayet iyiydi ama sonuca yansıtamadık' demiştim. Bu gün ise ilk dakikalardan itibaren sahada galip gelmek isteyen çok iyi pozisyon alan bir Boluspor vardı." şeklinde konuştu.

Erken buldukları 2 golün kendilerinde bir öz güven oluşmasına neden olduğunu da ifade eden Çapa, buna rağmen yaptıkları üç zorunlu değişikliğin planlarını bozduğunu dile getirdi.

Çapa, şu anki kadroları ile ligde ilk 2 için oynayacak takımların çok çok gerisinde olduklarını belirtti.

İlerleyen süreçte bu durumun değişebileceğini de dile getiren Çapa, "Lig başlamadan önce de aynısını söylemiştim. Bize katılan oyuncular fiziksel olarak hazır olana ve bizim oynamak istediğimiz oyun felsefesini anlayana kadar bir süreç lazım. Sezonun 8. haftasından sonra lig üç aşağı beş yukarı belli olacak. Sezon sonuna kadar ilk 6 içinde her zaman olacağız ama bunun 5-4-3-2 olması oyuncularımızın performansı, sakatlığı, cezalı olup olmayışına bağlı. Kimse endişelenmesin bugün galip geldiğimiz için bunları söylemiyorum. Ne yaptığımızı, hangi yolu takip ettiğimizi de biliyoruz." ifadelerini kullandı.


- Adana Demirspor cephesi


Adana Demirspor Teknik Direktörü Giray Bulak ise oyuna çok iyi başlayamadıklarını kaydederek, "Aslında ilk pozisyonu Sezer ile birinci dakikada bulan bizdik ama gol yapamadık. Onlar dönüşte golü attılar. İkinci golde Mendi'nin topu rakibe vermesi, kontratak başlatması etkili oldu. Bunlar futbolun içinde olan şeyler ama çok beklediğimiz şeyler değil." değerlendirmesini yaptı.

Futbolcularının basit hataları yapmamaları gerektiğini anladıklarını dile getiren Bulak, "İlk yarıda rakibe oyunu verdik, genelde rakip oynadı. Fizik gücü yüksek bir takım." dedi.

Bulak, ikinci yarıda Sezer’in ve Atabey'in girdiği pozisyonlar olduğunu anımsatarak, "Eğer bu pozisyonlar gol olsaydı maç farklı olabilirdi. Hiç beklemediğim oyuncular maalesef bugün iyi oynamadı. Bu futbolda olabilecek şeyler ama ilk yarıdaki oyunu beklemiyordum." diye konuştu.

Yorumlar