Lütfi Arıboğan: 4. yıldızı almayı başaramazsak da dünyanın sonu değil

Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürü Lütfi Arıboğan, Roberto Mancini'nin ayrılışından Cesare Prandelli'nin gelişine kadar birçok konuda açıklamalarda bulunurken, 4. yıldıza kilitlendiklerini söyledi.Spor Toto Süper Lig'in yayıncı kuruluşuna...

Google Haberlere Abone ol
Lütfi Arıboğan: 4. yıldızı almayı başaramazsak da dünyanın sonu değil

Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürü Lütfi Arıboğan, Roberto Mancini'nin ayrılışından Cesare Prandelli'nin gelişine kadar birçok konuda açıklamalarda bulunurken, 4. yıldıza kilitlendiklerini söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in yayıncı kuruluşuna açıklamalarda bulunan Genel Müdür Lütfi Arıboğan, Avusturya kampının kadrosuna alınmayan Sabri Sarıoğlu hakkında da konuşurken, bu sezon dördüncü yıldız nedeniyle şampiyonluğa kenetlendiklerini dile getirdi.

Arıboğan, "Mancini'nin sayın başkanımızla bir görüşmesi oldu ve dostça bir ayrılık oldu. Bir şey istedi de kulüp onu karşılayamadı ve o yüzden bir ayrılık oldu şeklinde bakmamak lazım." diyerek, şöyle konuştu:

"Teknik direktör arayışımızda üst düzey tüm hocalarla görüştük. Birçok antrenöre aynı dönemde bakmak zorunda kaldık. Prandelli kariyerinde disiplini öne alan ciddi üst düzey bir teknik direktör. Şanssız bir turnuva geçirdi. Bunun önemli bir kariyer olduğunu düşünüyoruz."

'SABRİ SARIOĞLU BİZİM KAPTANIMIZ'

İtalyan teknik adam Prandelli'nin kamp kadrosunda Sabri'ye yer vermediğinin hatırlatılması üzerine ise Arıboğan, "Sabri bizim kaptanımız uzun yıllar görev yapmış değerli bir oyuncumuz. Futbolun içerisinde böyle şeyler olabiliyor. Bunu kadro dışı diye düşünmemek lazım." diyerek, şöyle konuştu:

"Avusturya kampının kadrosuna almadı. Dönüşte değerlendirebilir. Düşünebilir, düşünmeyebilir bu hocanın kararı olacaktır. Bunu başkanımıza atfetmek yanlış. Sabri uzun yıllar hem Türk futboluna hem de Galatasaray'a hizmet etmiştir. Kendisini ve ailesini ayrıca severim. Teknik direktörler karar alırlar ve her kararı sorgulanmaz hocaların. Açıkçası ben sorma gereği duymadım. Prandelli böyle bir karar aldı."

'TARIK ÇAMDAL İÇİN OLUMLU DÜŞÜNÜYORUZ'

Galatasaray ile ismi anılan ve basında adı geçen Eskişehirspor'un genç oyuncusu Tarık Çamdal ile ilgili de konuşan Arıboğan, olumlu düşükdüklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Transfer görüşmeleri devam ediyor ama şu an yüksek rakamlardan bahsediliyor. Bu sene böyle rakamların Türkiye futbol transfer piyasasında çok geçerli olduğunu düşünmüyorum. Rakamlar azaldığında tekrar düşüneceğiz. Tarık Çamdal için olumlu düşünüyoruz."

Yeni sezonda uygulanacağı açıklanan E-Bilet sistemi hakkında da konuşan Lütfi Arıboğan, "E-Bilet yeni bir uygulama ve geçiş dönemi yaşanıyor. Taraftarlarımız kombine alırken yavaş davrandılar. Bir yandan e-bilet işlemi de yapmaları gerekiyor. Süratla adapta olunacaktır. Sahada kapatma cezası sporda olmaması gerek ama küfür de olmamalı. Birçok sistem denendi. Önemli olan takım taraftarlarının bilince ulaşması ve küfürden uzak durması." diye konuştu.

Galatasaray gibi büyük camialar için her sezonun önemli olduğuna vurgu yapan Lütfi Arıboğan, bu sezon şampiyon olmaları halinde 4. yıldız takılacağı için ayrı bir önem arzettiğini söyledi.

Arıboğan, şampiyon olamayıp 4. yıldızı takamamaları halinde ise dünyanın sonu olmadığını da belirterek, "Her sezon bir şampiyon çıkıyor. Bu sene dördüncü yıldız senesi olduğu için şampiyonluğu düşünüyoruz. O nedenle camia olarak taraftarımızla birlikte şampiyonluğa konsantre oluyoruz. Bunu başarmak için gayret gösteriyoruz, başaramazsak da dünyanın sonu değil." dedi.

CİHAN

Yorumlar