Luis Suarez, şampiyon olmadan gol krallığını istemiyor

- Barcelonalı futbolcu Suarez: "Lig şampiyonluğu kazanılırsa attığım gollerin bir anlamı olur" "(Real Madrid'in, Barcelona'nın son maçtaki rakibi Granada'ya teşvik primi teklif ettiği iddiasına ilişkin) Futbolcular gururları için kazanmak ister, para için değil"

Google Haberlere Abone ol
Luis Suarez, şampiyon olmadan gol krallığını istemiyor


MADRİD (AA) - İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) ve Avrupa liglerinin gol kralı olmaya en yakın ismi Barcelonalı Luis Suarez, gol kralı olmasının sadece şampiyonlukla anlam kazanabileceğini söyledi.

La Liga'da 37 kez fileleri havalandıran ve en yakın rakibi Real Madridli Cristiano Ronaldo'nun 4 gol önünde yer alan Barcelona'nın Uruguaylı yıldızı Suarez, antrenman sonrasında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Barcelona'da forvette Neymar ve Lionel Messi ile oynamasının ayrıcalık olduğunu vurgulayan Uruguaylı golcü, "Takıma yardım etmeye devam etmek istiyoruz. Lig şampiyonluğu kazanılırsa attığım gollerin bir anlamı olur." değerlendirmesinde bulundu.

"Messi'nin olduğu bir takımda gol kralı olmak seni şaşırtıyor mu?" sorusuna ise Luis Suarez, "Bir forvetin görevi, maçı kazanmak için takıma yardım etmektir. Messi'nin de bunu yaptığı için gurur duyduğunu sanıyorum. Ama o, gol kralı olmaktan daha çok takımının şampiyon olmasından mutlu olacaktır." cevabını verdi.

Barcelona'da hiçbir futbolcunun takımın ve kulübün hedeflerinin üzerinde olmadığının altını çizen 29 yaşındaki Suarez, "Bir futbolcu için en büyük gurur, forması için her şeyini vermektir. Biz de takımın kazanması için her şeyimizi vereceğiz." açıklamasını yaptı.

La Liga'nın son haftasında deplasmanda oynayacakları Granada maçında mental olarak çok güçlü olmaları gerektiğini belirten Barcelonalı futbolcu, "Şampiyonluğun bize bağlı olduğunun bilincindeyiz. Çok maç kazandık ve birini daha kazanmak için önümüzde 93-94 dakika var. Deplasmanda maç oynamak özellikle zordur. Granada karşısında da zorlanacağımız anlar olacaktır. Bu normal." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, bazı İspanyol gazetelerinde yer alan, Granadalı futbolculara karşılaşmayı kaybetmemeleri halinde şampiyonluk yarışı veren Real Madrid tarafından teşvik primi verileceği iddiaları Luis Suarez'e de soruldu.

"Rakibin teşvik primi teklif ettiği iddialarına inanmıyorum." diyen Uruguaylı futbolcu, "Futbolcular gururları için kazanmak ister, para için değil. Ayrıca, başka bir takıma teşvik primi verilmesinin yasallığına karar verecek kişi ben değilim. Her takım kupa kazanma hedefiyle kendi futbolcularına prim belirler." şeklinde konuştu.

Yorumlar