Lucarelli'den federasyona tepki!

İtalya 1. Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Parma'nın kaptanı Alessandro Lucarelli, federasyonun mali sorunlar nedeniyle ligden düşürülmesi gündemde olan kulüp için gerekli önlemleri almadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Lucarelli'den federasyona tepki!
İtalya 1. Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Parma'nın kaptanı Alessandro Lucarelli, federasyonun mali problemler itibariyle ligden düşürülmesi gündemde bulunan kulüp için lüzumlu önlemleri almadığını söyledi.

İtalya'nın La Gazzetta dello Sport gazetesine izahatda bulunan Lucarelli, futbolcuların ve kulüp çalışanlarının 8 aydır aylık alamadığını belirterek, İtalya Futbol Federasyonu'nun mali anlamda zor günler geçiren Parma için zamanında devinim etmediğini ve lüzumlu önlemleri almadığını savundu.

'Kurumlar, bireylerin haklarını korumuyor'

Kariyeri boyunca böyle bir sorunla karşılaşmadığını kaydeden 37 yaşındaki Lucarelli, federasyonun bu tip halleri engellemek için sahip bulunduğu sorumlulukları zamanında yerine getirmesi gerektiğini anlatım etti.

Federasyonun, kulüpteki yüzlerce insanın zor vaziyette kalmasına sebep izin verdiğini anlayamadığını aktaran Lucarelli, 'Yetkililer, sadece bugün oynanması gereken Udinese maçından öncelikle kulübe geldi. Daha öncelikle neredeydiler? Sadece bir avro bedelle el değiştiren bir kulüpte, iki değişik başkan devrinde bunların olmasına izin verilmesi gülünç. Kurumların, bireylerin haklarını korumadığı açık' değerlendirmesinde bulundu.

Lucarelli, yetkililerin Parma'yı düşünerek harekete geçtiği konusu için tereddütleri olduğunu da belirterek, kulübün tersine ligin marka değerinden tasa duyulduğu izlenimi edindiğini kaydetti.

'Yüzlerce insanın mesuliyeti omuzlarımızda'

Lucarelli, bir futbolcu şekilde kendilerinden fazla fazla kulüp hesabına çalışan yüzlerce insan için üzüldüğünü söyledi.

Kulübün düzlüğe çıkması için sürecin hızlanması gerektiğini kaydeden Lucarelli, 'Çözümün gecikmesi, Parma için çalışan en az 200 bireyin evine eli beyhude dönmesi anlamına geliyor. Futbolculardan öncelikle ayda bin avro aylık piyasa çalışanların ödemelerinin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Omuzlarımızda bu mesuliyeti hissediyoruz' ifadelerini kullandı.

Kulüp başkanı Giampietro Manenti'nin, ödemelerin yapılması için söz verdiği çağın geçen pazartesi günü dolduğunu anlatım eden Lucarelli, federasyonun, kulübün resmi şekilde iflasını izahatsının beklendiği 19 Mart tarihini öne çekmek için yarın gereken adımları atacağını da sözlerine ekledi.

AA

Kaynak: FANATİK

Yorumlar