Louis Van Gaal: Meksika, Şili'den daha istekli

FIFA 2014 Dünya Kupası'nın iddialı ekiplerinden Hollanda'da oyuncu Leroy Fer ve teknik direktör Louis Van Gaal, Meksika maçı ve statla ilgili açıklamalarda bulundular.Grup maçlarına 5-1'lik İspanya zaferiyle başlayan ve 3'te 3 yaparak B Grubu'nu...

Google Haberlere Abone ol
Louis Van Gaal: Meksika, Şili'den daha istekli

FIFA 2014 Dünya Kupası'nın iddialı ekiplerinden Hollanda'da oyuncu Leroy Fer ve teknik direktör Louis Van Gaal, Meksika maçı ve statla ilgili açıklamalarda bulundular.

Grup maçlarına 5-1'lik İspanya zaferiyle başlayan ve 3'te 3 yaparak B Grubu'nu birici sırada bitiren Hollanda, Güney Amerika'nın başarılı temsilcisi Meksika ile bu akşam çeyrek final mücadelesi verecek.

Brezilya'nın Fortaleza şehrindeki Castelao Stadı'nda Meksika karşısına çıkacak olan Hollanda'nın tecrübeli çalıştırıcı Louis Van Gaal, maçın oynanacağı statta çalıştırılmamalarına tepki gösterdi. Hollandalı çalıştırıcı maçın oynanacağı stadın zeminin kötü olmasından dolayı FIFA'nın böyle bir karar aldığını da belirterek, "Saha bir futbolcu için en önemli materyallerden." dedi.

Meksika'nın A Grubu'nda Brezilya, Hırvatistan ve Kamerun'la mücadele ettiğini ve ikinci olarak gruptan çıktığını da belirten Louis Van Gaal, "Hollanda'nın Meksika'ya karşı oynayacağı staddan başka bir stadda antrenman yapması bir utanç. Fakat FIFA tarafından alınan kararı anlıyorum. Saha bir futbolcu için en önemli materyallerden. Sahayı kontrol ettim ve gerçekten o kadar iyi değil." dedi.

Louis Van Gaal, bu akşam TSİ 19.00'da oynayacakları Meksika maçıyla ilgili olarak ise "Kalitelerine ve yeteneklerine göre oynadıklarını düşünüyorum. Zor bir gruptan çıktılar ve kazanmak için çok istekliler. Bu kazanma isteği tam olarak futbolla ilgili en güzel şey. Aynı şey Şili için de geçerliydi fakat bana göre Meksika, Şili'den daha istekli. Bizim de ona göre dikkat etmemiz gerekir." diye konuştu.

LEROY FER: KAZANMAK İÇİN HERŞEYİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ

Hollanda Milli Takımı'nın başarılı ortasaha oyuncusu Leroy Fer ise hem çalışma ortamından hem de hava sıcaklığından şikayet etti.

Meksika'nın önemli bir takım olduğunu da belirten Leroy Fer, kazanmak için ellerinden gelen her şeyi ortaya koyacaklarını belirterek, "Dün başka bir stadyumda çalıştık ve tabii ki hava sıcak, çok sıcak. Rio'dakinden ve oynadığımız diğer şehirlerden daha sıcak. Fakat diğer takımlar da etkilendi. Latin Amerika takımı Meksika’ya karşı oynuyoruz. İyi hazırlandığımızı düşünüyoruz ve yarın her şeyimizi ortaya koyacağız." dedi.

CİHAN

Yorumlar