Lizbon finale hazır

Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak Portekiz'in Lizbon şehri yarınki karşılaşma için hazır. Sokaklar şimdiden futbol tutkunlarıyla doldu.Şehrin farklı yerlerine kurulan alanlarda seyirciler zamanlarını futbolla geçiriyor. Kurulan...

Google Haberlere Abone ol
Lizbon finale hazır

Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak Portekiz'in Lizbon şehri yarınki karşılaşma için hazır. Sokaklar şimdiden futbol tutkunlarıyla doldu.

Şehrin farklı yerlerine kurulan alanlarda seyirciler zamanlarını futbolla geçiriyor. Kurulan kalelere gol atmaya çalışanlar, futbol becerilerini sergileyenler, oyun konsollarında maç yapanlar, Portekizli yıldız oyuncu Deco'yla fotoğraf çekilenler, final kupasıyla poz verenler dikkat çekiyor. Ayrıca şehrin merkezi olan Praça de Comercio'da, biletsiz taraftarların final heyecanını yaşaması için dev bir ekran kuruldu.

İspanyol taraftarların akınına uğrayan şehirde her yerde İspanyolca konuşmalar duymak mümkün. Müşteri kazanmak isteyen Portekizli esnaflar da dükkanlarının vitrinlerini İspanya bayraklarıyla donattı.

Lizbon'da turistlerin en yoğun olduğu Rua Augusta, final maçı için kara borsa biletler satanlarla dolu. Ellerinde "Bilet al ve sat" yazılı kağıtlarla dolaşan kişiler, gelip geçenlere bilet isteyip istemediklerini soruyor. Kara borsa bilet fiyatı 400 ila 800 avro arasında değişiyor.

Şehirde dolaşırken canlı yayın araçları, taraftarla röportaj yapan İspanyol basını ve takımların kaldıkları otellerin önünde, 5 saat sonra otelden çıkacak takımları şimdiden bekleyen basın mensuplarını ve taraftarlarını da görmek mümkün.

Birbirine yakın otellerde kalan takımlar TSİ saat 19.00 civarında Luz Stadyum'una hareket edip son antrenmanlarını yapacak.

CİHAN

Yorumlar