Liverpool 2-1 Manchester City

İngiltere'de zirveyi yakından ilgilendiren maçta Liverpool, Manchester City'i 2-1 kazandı, ligdeki son 10 maçında 9. galibiyetini elde etti. Liverpool bu galibiyetle puanını 48'e çıkardı ve Şampiyonlar Ligi iddiasını sürdürdü. Haftayı puansız kapatan Man

Google Haberlere Abone ol
Liverpool 2-1 Manchester City
İngiltere'de zirveyi yakından ilgilendiren maçta Liverpool, Manchester City'i 2-1 kazandı, ligdeki son 10 maçında 9. galibiyetini elde etti. Liverpool bu galibiyetle puanını 48'e çıkardı ve Şampiyonlar Ligi iddiasını sürdürdü. Haftayı puansız kapatan Manchester City ise 2. sırada kaldı lakin önder Chelsea üstündeki baskısı iyice azaldı.

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda elediği Liverpool maça tesirli başlarken, aradığı gole de 11'inci dakikada ulaştı. Coutinho'nun pasıyla cezasahası sol ön çizgisi üstünde buluşan Henderson, sağ ayağıyla inanılmaz vurdu, kaleci Hurt'ın topa doğru uçması sırf bir atak şekilde kaldı ve top 90'dan ağlarla buluştu.

13. dakikada Silva'nın defansın arkasına attığı topa hareketlenen Kun Aguero, cezasahısı içi sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşuna yaptı, top sağ direkte patladı City beraberlikten oldu.

Manchester City 25'inci dakikada eşitliği yakaladı. Toure'nin kendi yarısahasından gönderdiği topla Silva, tek pasla cezayayı yakınında Kun Aguero'yu buluşturdu. Arjantinlinin mesafe pasında penaltı noktası üstünde topla Buluşan Edin Dzeko kaleci Mignole'yi avladı ve skoru eşitledi. Boşnak oyuncu, Manchester City forması ile ligde 50. golünü attı. Golün asistini oluşturan Kun Aguero ise harika performansına devam etti. Bu sezon geride kalan maçlarda 17 gol atan Arjantinli, 6. asistini yaptı.

35 Markovic'in sağdan cezasahası sağ içine gönderdiği topla Lallana kaleci Hurt'la karşı karşıya kaldı. Vuruşunu yaptı, lakin top sol direğin yanından auta gitti ve ev sahibi ekip mutlak golden oldu.

İlk yarının kalan dakikalarında öteki gol olmadı ve dönem 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya gol kaçırarak başlayan yan Manchester City oldu. Nasri, Zabeleta ile paslaştığı topu cezasahası sağ içinden ortaladı. Altıpas ön çizgisi üstünde müsait vaziyetteki Aguero'nun baş vuruşunda top az farkla üstten auta gitti ve misafir ekip golden oldu.

54'te Liverpool'un kazandığı hür vuruşta, cezasahası içine gönderilen topu Skertel indirdi. Lallana'nın vuruşunda top ağlarla buluştu; lakin hakem ofsatyı belirledi.

75'te Liverpool'da Coutinho, Henderson'a nazire yaparcasına inanılmaz bir gole imza attı. Raheem Steerling'in bıraktığı topla cezasahası sol ön çigizisi üstünde buluşan Coutinho takribî 27 mt. uzaktan inanılmaz vurdu, Hart'ın zavallı kaldığı pozisyonda top sağ direğin derhal yanından ağlarla buluştu.

Aguero 79'da cezasahası sağ arasında üç oyuncuyu geçip yerdren katı ve düz biçimde vurdu, top sol direğin derhal yanından auta gitti.

87'de Yaya Toure'nin kaptırdığı topla buluşan Sterling cezasahası sol arasında kaleciyle karşı karşıya kaldı, vuruşunu yaptı, lakin top direğin yanından auta gitti ve Liverpool mutlak golden oldu.

Maçın kalan dakikalarında öteki gol olmadı ve Liverpool, haftanın en mühim maçında Manchester City'i 2-1 kazandı. Bu sonucun peşinden Liverpool puanını 48'e çıkardı ve Şampiyonlar Ligi iddiasını sürdürdü. Son 10 maçta 3 galibiyette kalan Manchester City ise haftayı 55 puanda tamamladı ve 60 puanlı önder Chelsea'ye aradaki puan farkını artırma şansı doğdu.

Kaynak: Ntvspor

Kaynak: FANATİK

Yorumlar