Liselerarası Dünya Voleybol Şampiyonası

- Türk ekibi Özel Ayşeabla Koleji, Sırbistan temsilcisini yenerek finale yükseldi

Google Haberlere Abone ol
Liselerarası Dünya Voleybol Şampiyonası


ANKARA (AA) - Başkent Üniversitesi Özel Ayşeabla Koleji Genç Kız Takımı, Liselerarası Dünya Voleybol Şampiyonası'nda yarı final maçında Sırbistan temsilcisini 3-2 mağlup ederek finale yükseldi.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki şampiyonanın yarı final mücadelesinde Türk ekibi, rakibi karşısında ilk seti 25-19 yitirerek 1-0 geriye düştü. İkinci seti 25-15 alan Özel Ayşeabla Koleji, üçüncü seti de 25-22 kazanarak 2-1 öne geçti. Sırp temsilcisi, 4. sette 25-18 üstünlük sağlayarak maçta 2-2 beraberliği yakaladı. Tie-break setini 15-12 kazanan Özel Ayşeabla Koleji, maçtan 3-2 galip ayrılarak finale çıktı.

Özel Ayşeabla Koleji, final maçını yarın TSİ 17.00'de Brezilya temsilcisiyle yapacak.

Yarı final karşılaşmasının ardından takımın antrenörü Hüseyin Doğanyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonluk yolunda oyunculara güveninin tam olduğunu belirterek, "Güçlü Sırbistan ekibi karşısında galip gelerek finale çıkmaya hak kazandık. Dünyanın en güçlü iki takımından biri olduk. Takımıma çok güveniyorum ve finalde dünya şampiyonluğu için büyük mücadele vereceğiz. Şampiyonluk yolunda son engeli de aşacağız." diye konuştu.

Özel Ayşeabla Okulları Genel Müdürü ve kurucu temsilcisi Hilal Erdinç ise ''Okulumuz, ay- yıldızlı forma ile ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çaba harcıyor. Dünya şampiyonu olup ülkemizin yüzünü güldürmek istiyoruz, inşallah iyi bir sonuçla döneceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar