Liselerarası Bilek Güreşi Şampiyonası heyecanı başladı

Türkiye Liselerarası Bilek Güreşi Şampiyonası’nın Kayseri ön elemelerinin heyecanı başladı.

Google Haberlere Abone ol
Liselerarası Bilek Güreşi Şampiyonası heyecanı başladı

Türkiye Liselerarası Bilek Güreşi Şampiyonası’nın Kayseri ön elemelerinin heyecanı başladı. Çok sayıda liseden yaklaşık 120 öğrenci dereceye girebilmek için ter dökecek.

İstanbul’daki Asfa Spor Kulübü ile Zinde Gençlik Spor İzcilik Kulübü’nün öncülüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Bilek Güreşi Federasyonu ile Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu’nun katkılarıyla düzenlenen Türkiye Liselerarası Bilek Güreşi Şampiyonası’nın Kayseri elemeleri, 18 Ocak 2014 Cumartesi günü Nuh Mehmet Anadolu Baldöktü Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Çeşitli liselerden yaklaşık 120 genç, İstanbul’da yapılacak şampiyonaya katılmak için ter dökecek. 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80 ve +80 kilo üzeri olmak üzere 8 kategoride gerçekleştirilecek elemelere, 1996-2000 doğumlu bileğine güvenen liseliler katılabilecek. Yarışmaya destek veren Kayseri Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Mustafa Olgunharputlu, ata sporlarımızdan olan aynı zamanda ‘beraberliği olmayan tek spor’ diye bilinen bilek güreşini Kayseri’de yaygın hale getirmek için yarışmaya destek verdiklerini söyledi.

Başkan Olgunharputlu, elemeler sonucunda her kategoride birinci olan liselilerin İstanbul’daki şampiyonaya katılacaklarını belirterek, "Kayseri’de dereceye girenlere kulüp olarak madalya vereceğiz. Türkiye genelindeki şampiyonada birinci olanlar birer adet tam Cumhuriyet altını, ikinci olanlar yarım Cumhuriyet altını ve üçüncü olanlar da birer adet çeyrek cumhuriyet altını ile ödüllendirilecek. Bizlerde Kayseri’den gidenlerin yol, kalacak yer ve yemek masraflarını karşılayacağız." dedi.
CİHAN

Yorumlar