Lider Fenerbahçe rekor bir puan farkını hedefliyor

Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yolunda büyük bir avantaja sahipken, sarı-lacivertliler rekor bir puan farkını hedefliyor.

Google Haberlere Abone ol
Lider Fenerbahçe rekor bir puan farkını hedefliyor

Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yolunda büyük bir avantaja sahipken, sarı-lacivertliler rekor bir puan farkını hedefliyor.

1987-88 sezonundan beri (o zamanki adıyla Türkiye 1. Ligi) Spor Toto Süper Lig üç puanlı sistemle oynanıyor. Geride kalan sezonlarda 2. sıradaki takıma en büyük puan farkını yaparak şampiyon olan takım Galatasaray olmuştu. 1987-88 sezonunda 90 puan alan Galatasaray, 78 puanla ligi 2. sırada bitiren Beşiktaş’ın 12 puan önünde şampiyon olmuştu. Süper Lig’in 27. hafta maçlarında Beşiktaş deplasmanda Kardemir Karabükspor’a 1-0 kaybederken Galatasaray yine deplasmanda Torku Konyaspor ile 0-0 berabere kaldı.

Böylece iki takımda 50’şer puanda kaldı. Lider Fenerbahçe ise 3-0 hükmen galip ilan edilmesi beklenen Trabzonspor maçını saymazsak 57 puanla lider konumda bulunuyor. Yarıda kalan Trabzonspor maçından olası alınacak hükmen galibiyet ve bu hafta Bursaspor karşısında galip gelinmesi halinde sarı-lacivertli takım en yakın rakibine 13 puan fark yapmış olacak. Fenerbahçe kalan haftalarda bu farkı koruyabilirse lig tarihinde en büyük farkla şampiyon olan takım rekorunu kıracak.

27. HAFTADA BİR REKOR DAHA

Süper Lig’in 27. hafta maçlarında Beşiktaş deplasmanda Kardemir Karabükspor’a 1-0 kaybederken Galatasaray yine deplasmanda Torku Konyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Böylece iki takımda 50’şer puanda kaldı.

Fenerbahçe ise 57 puanla lider konumda bulunuyor. (yarıda kalan Trabzonspor maçının sonucu henüz açıklanmadı) yarın akşam Bursaspor ile sahasında karşılaşacak Fenerbahçe rakibini yenerse veya berabere kalırsa 27. haftalar itibariyle en yakın takipçisine en büyük fark yapan lider olacak.
CİHAN

Yorumlar