La Liga'da Levante'yi 3-2 yenen Atletico Madrid maç fazlasıyla lider

İspanya La Liga'da Atletico Madrid, Vicente Calderon'da konuk ettiği Levante'yi oldukça zorlandığı maçta 3-2 mağlup etmeyi başardı.

Google Haberlere Abone ol
La Liga'da Levante'yi 3-2 yenen Atletico Madrid maç fazlasıyla lider

İspanya La Liga'da Atletico Madrid, Vicente Calderon'da konuk ettiği Levante'yi oldukça zorlandığı maçta 3-2 mağlup etmeyi başardı.

Diego Costa'nın 2 golle yıldızlaştığı maçın ardından Atletico Madrid, puanını 46'ya çıkardı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Ayrıca Atletico, bu sezon sahasında oynadığı 9'uncu lig maçından da galibiyetle ayrıldı.

İspanya La Liga'da Atletico Madrid, konuk ettiği maçta Levante'yi 3-2 mağlup ederek, maç fazlasıyla La Liga'da liderlik koltuğuna oturdu. Vicente Calderon'da konuk takım Levante, maça adeta 1-0 öne başladı. Henüz 56. saniyede Andreas Ivanschitz, sol çaprazdan Courtois ile karşı karşıya kaldı ve yerden düzgün vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golün şokunu üzerinden çabuk atan Atletico Madrid, ilk yarının ilerleyen dakikalarında rakibi üzerindeki baskısını artırdı. 30. dakikada Juanfran'ın ortasına kale sahası önünde iyi yükselen savunma oyuncusu Diego Godin, kafa vuruşuyla skora 1-1'lik eşitliği getirdi.

Golden sonra da Levante üzerindeki bunaltıcı baskıyı devam ettiren Atletico, devre sonuna kadar ikinci golü kovaladı ancak soyunma odasına 1-1 beraberlikle gidildi.

Maçın ikinci yarısının hemen başında ise bu kez Atletico Madrid gol buldu. 47. dakikada Gabi'nin kullandığı serbest vuruşta arka direkte topla buluşan Diego Costa, tek vuruşla direk dibinden golü buldu ve takımını 2-1 öne geçirdi.

Ancak konuk takım Levante, şok bir gol daha buldu. 56. dakikada Atletico Madrid, üçüncü golü ararken kalesinde ikinci golü gördü. Atletico kornerinde ceza sahası dışına açılan pozisyonda, önce Koke'nin, sonra Filipe Luiz'in büyük hataları sonucu topu önünde bulan Pedro Rios, kendi yarı alanının son metrelerinden aldığı topla Atletico Madrid kalesine kadar ilerledi ve köşeye düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek skora 2-2'lik beraberliği getirdi.

Yine beklemediği bir anda kalesinde gol gören ev sahibi Atletico Madrid kısa süreli bir şok yaşadı. Bu kez ilk yarıda olduğu gibi rakibi üzerinde baskı kurmakta zorlanan Madrid ekibinin imdadına, 76. dakikada Ruben Garcia yetişti. Ceza sahasında yaptığı kontrolsüz bir hareketle Juanfran'ı düşüren Garcia, penaltıya sebebiyet verdi. Penaltı atışında topun başına geçen Diego Costa, hata yapmadı ve takımını 3-2 öne geçirdi.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca, Atletico Madrid sahadan 3-2 galip ayrıldı ve maç fazlasıyla Barcelona'yı geçerek La Liga'da 46 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Levante ise 20 puanda kaldı.

BARCELONA GETAFA DEPLASMANINDA

Bu arada İspanya Ligi La Liga'da haftanın maçları yarın oynanacak karşılaşmalarla tamamlanacak. Maç eksiği nedeniyle 2. sıraya düşen Barcelona, Getafe deplasmanında galibiyet arayacak. Real Madrid ise Valencia deplasmanında puan arayacak.
Yarının maç programı şöyle:

Espanyol - Valladolid
Getafe - Barcelona
Athletic Bilbao - Rayo Vallecano
Valencia - Real Madrid
Celta Vigo - Osasuna
CİHAN

Yorumlar