Kuyt: Fenerbahçe'nin büyüklüğü sadece Türkiye ile sınırlı değil

Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt, Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Fenerium mağazasının açılışına katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kuyt: Fenerbahçe'nin büyüklüğü sadece Türkiye ile sınırlı değil

Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt, Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Fenerium mağazasının açılışına katıldı. Rotterdam'ın Noord (Kuzey) semtinde bulunan Zwart Janstraat'ta (Cadde) bulunan Fenerium Mağazası'nın açılışına Hollanda'da yaşayan yaklaşık bin kişilik Türk Fenerbahçe taraftarı da katıldı.

İzdiham nedeni ile Rotterdam polisi Fenerium Mağazası'nın açıldığı caddenin giriş ve çıkışlarını arabalara kapattı. Sık sık 'En büyük Fener' tezahüratı ile taraftarlar Rotterdam sokaklarını inlettiler. Sarı lacivertli taraftarlar Galatasaray'a da gönderme yapmayı ihmal etmediler.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından gerçekleşen açılışa tecrübeli futbolcu Dirk Kuyt yoğun izdiham nedeni ile zor girebildi. Mağazada olabilecek izdiham nedeni ile yoğun güvenlik önlemleri alındı. Polis Fenerbahçe taraftarlarını ikişer ikişer Fenerium Mağazası içerisine aldı. Dirk Kuyt, sarı lacivertli taraftarlarla hatıra resmi çektirirken formalarını da imzaladı.

Yaklaşık 3 saat süren imza ve resim töreni sırasında Dirk Kuyt iki defa yoğun terlemeden dolayı üstünü değiştirmek zorunda kaldı. Bu arada dışarıda yoğun izdihamdan dolayı bir bayan ezilme tehlikesi geçirdi. İçeri alınan bayana su verildi. Dirk Kuyt bayanı teselli etti.

FENERBAHÇE BÜYÜKLÜĞÜ TÜRKİYE İLE SINIRLI DEĞİL

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açılış ile ilgili açıklama yapan başarılı futbolcu Dirk Kuyt, kendi memleketi Hollanda'da Rotterdam'da bu kadar yoğun Fenerbahçeli taraftarın olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Kendi ülkesinde Fenerbahçe taraftarının ilgisinden dolayı mutlu olduğunu da belirten Kuyt, "Ben gerçekten Fenerium Mağazası'nın Rotterdam'da yoğun Fenerbahçe taraftarı ile açmaktan son derece mutlu oldum. Gerçekten binlerce kişi sokağı doldurdu. Müthiş bir kalabalık yoğun bir ilgi olması gurur verici bir durum. Fenerbahçe'nin büyüklüğü sadece Türkiye ile sınırlı değil. Hollanda'da büyük bir taraftar kitlesine sahip olduğunu gösterdi." dedi.

93. MAĞAZAMIZI HOLLANDA'DA AÇTIK

Fenerium Mağazaları Genel Müdürü Aydın Kirman, muhteşem bir kalabalık ile Rotterdam'da Fenerium Mağazası'nı açmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi.

Kirman, Fenerbahçe'nin büyük bir camia olduğunu yinelerken, "Muhteşem taraftarımızı burada görünce çok mutlu olduk. Fenerium Mağazası yurt dışındaki ilk mağazamızı Hollanda Rotterdam'da açtık. Türkiye içerisinde 92 mağazamız vardı. Bu mağaza ile sayımızı 93'e çıkarttık." ifadelerini kullanırken, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fenerbahçe'linin olduğu her yerde böyle güzel mağazalar açarak onlara Fenerium'u tanıtmak en büyük arzumuzdu. Fenerbahçe'yi onların ayağına getirmek. Onlar ile Fenerbahçe'yi kaynaştırmak istiyoruz. Taraftarımızın büyük bir derbi sonrası coşkulu bir şekilde Rotterdam'da olmaları son derece önemli. Taraftarımız ile bütünleşmek bizi mutlu ediyor. Başkent Amsterdam'da böyle bir mağaza açılması teklifi var. Bunun yanında Almanya ile de görüşmelerimiz var. Berlin ve Düsseldorf olabilir. İlerleyen süreçte bakıp değerlendireceğiz."
CİHAN

Yorumlar