Kürekte Adanalı sporcuların büyük başarısı

Kürek Federasyonu İl Temsilcisi Harun Tosun, Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi (TOHM) sayesinde katıldıkları ulusal ve uluslararası müsabakalardan madalyalarla döndüklerini söyledi.    Tosun, Sakarya’nın Sapanca ilçesinde...

Google Haberlere Abone ol
Kürekte Adanalı sporcuların büyük başarısı

Kürek Federasyonu İl Temsilcisi Harun Tosun, Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi (TOHM) sayesinde katıldıkları ulusal ve uluslararası müsabakalardan madalyalarla döndüklerini söyledi.

    Tosun, Sakarya’nın Sapanca ilçesinde gerçekleştirilen Türkiye Kürek Şampiyonası 2. etap müsabakalarında, Adana Gençlikspor ile Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Spor Kulübü kürekçilerinin güçlü rakiplerine rağmen kürsüye çıkarak madalya almayı başardıklarını kaydetti.

    Türkiye’de yaşanan kuraklık nedeniyle kürek müsabakaları konusunda sorunlar yaşandığına dikkati çeken Tosun, bu konuda kendilerini şanslı saydıklarını Seyhan Baraj Gölü’nün 12 ay kürek yapmaya elverişli olduğunu, bu çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını ifade etti.

    TOHM Projesi kapsamında kız ve erkek 40 kadar sporcuyu milli takımlara hazırladıklarını ifade eden Tosun, konuşmasında şunlara yer verdi: “Türkiye’de ilk albano kürek parkuruna sahip olduğumuz için Kürek Federasyonu TOHM Projesi’nde kentimizi pilot bölge seçti. Projesi sayesinde katıldığımız ulusal ve uluslararası müsabakalarda madalyalarla dönüyoruz. Hedefimiz Akdeniz Oyunları’nda olduğu gibi Seyhan Baraj Gölü’nde uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmaktır.”

     Tosun, Sapanca’da gerçekleştirilen müsabakalarda madalya kazanan sporcuların milli takım hazırlık kamplarına çağrılacağını da sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar