Kürek Milli Takımı 2020 için umutlu

- Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İşseven: "Önümüzdeki olimpiyatlarda kürekte çok daha fazla tekne ve sporcu olacağına inanıyorum" - "Çok iyi bir ekip geliyor. Bu arkadaşlarımız çok daha iyi yerlere gelecek. Benim en büyük sevincim bu sporcuların hepsinin Türk, kendi yetiştirdiğimiz çocuklar olması"

Google Haberlere Abone ol
Kürek Milli Takımı 2020 için umutlu


SAKARYA (AA) - İBRAHİM YOZOĞLU/ONUR ORHAN - Tarihinde ilk kez kota alarak 2016 Rio Olimpiyatları'nda yarışma hakkını elde eden ancak bir sporcusunun yaralanması nedeniyle istediği sonucu elde edemeyen Kürek Milli Takımı, 2020 Tokyo'da altın madalyayı hedefliyor.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, AA muhabi̇ri̇ne yaptığı açıklamada, Kürek Milli Takımı'nın tarihinde ilk kez kota hakkı elde ederek Rio Olimpiyatları'na katıldığını anımsattı.

Olimpiyatlara gidilmiş olmasının bile başarı ve sevinç kaynağı olduğunu vurgulayan İşseven, "İki çiftede Rio'ya gitmek için hazırlanırken bir kaza oldu ve ekibimizin en iyi sporcusu yaralandı. Sporcu değişikliği yapıp gitmek zorunda kaldık. Olimpiyatlara aynı ekip olarak gidilmiş olsaydı önce final sonra ilk üçe girme şansını elde edebilirdik, maalesef olmadı." diye konuştu.

İşseven, Rio Olimpiyatları'nda Türk küreğini temsil edip ilk aşamada yapılması gerekeni başardıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"İnşallah 2020 olimpiyatlarına çok daha farklı ekiplerle gitme şansımız olur. Bunun çalışmaları devam edecek. Çocuklarımızın, antrenörlerimizin, herkesin önü açıldı. Artık hedefleri çok daha yüksek tutuyorlar. Önümüzdeki olimpiyatlarda kürekte çok daha fazla tekne ve sporcu olacağına inanıyorum."


- Sportif başarı üst düzeyde

Olimpiyatlar için çalışmaların devam ettiğini aktaran İşseven, "2020 için gençlerden gelen dört tek var. İki tek devam ediyor ve iki çifte yarışından umutluyuz. Yani üç teknemizin 2020 için şu anda hazır olduğunu söyleyebilirim. Bizim ilk etaptaki hedefimiz final A'ya girebilmek. Final A'ya girdikten sonra zaten ilk üçün içinde olacağız inşallah." şeklinde konuştu.

"Kurmuş olduğumuz takım, olimpiyatları zorlayacak, önümüzdeki yıllarda çok daha iyi dereceler alacak." diyen İşseven, "İyi bir nesil yetiştiriyoruz. Bunların içinde gençlerde çok çok güzel dereceler var. Ekibimiz, daha önce dünya şampiyonasında üçüncü oldu. Çok iyi bir ekip geliyor. Bu arkadaşlarımız çok daha iyi yerlere gelecek. Benim en büyük sevincim bu sporcuların hepsinin Türk, kendi yetiştirdiğimiz çocuklar olması. Kulüplerimize teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

İşseven ayrıca, kürekte geçen üç yılda sportif başarının çok üst düzeyde olduğunu, gençler, yıldızlar ve 23 yaş altı takımlarının başarılarının her geçen gün arttığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bir kürekçi en az 6 yılda yetişir. Çok iyi verim için 8 yıl eğitim gerekir. Dolayısıyla çalışmaların neticesinde bu çocuklar, önümüzdeki yıllarda çok daha iyi yerlerde olacak. Çünkü altyapı şu anda onu gösteriyor. Bizim çocuklarımız, çok sert geçen Balkan şampiyonalarında, dünya şampiyonu olan diğer ekipleri geçebiliyor. Bu sevindirici bir netice. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu başarı devam eder. Bu başarılar, görecekseniz bize olimpiyat madalyasını da getirecek. Ben buna bütün kalbimle inanıyorum."

Yorumlar