Kupa finalinin ardından

- Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira: "Tüm samimiyetimle söylüyorum, burada kalmak istiyorum. Şampiyon olmadan buradan ayrılmak istemiyorum" - "Böyle bir kulüpte sezonu kupasız kapatmak başarı olarak nitelendirilemez" - "Eğer ben maksimumu vermiş olmasam, ailemden çaldığım zamanı buraya vermesem, gecelerim uykusuz geçmese, özür dilerdim" - "Gelecek sezon daha az oyuncu alıp, doğru transferler yapmalıyız. Endişeli değiliz, daha az para harcayacağız"

Google Haberlere Abone ol
Kupa finalinin ardından


ANTALYA (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray'a 1-0 kaybettikleri maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Tüm samimiyetimle söylüyorum, burada kalmak istiyorum. Şampiyon olmadan buradan ayrılmak istemiyorum." dedi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Pereira, gelecek sezon da Fenerbahçe'nin başında olmak istediğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Tüm samimiyetimle söylüyorum, burada kalmak istiyorum. Şampiyon olmadan buradan ayrılmak istemiyorum. Taraftarlarımıza ve başkanımıza bu mutluluğu yaşatmak istiyorum. Başka kulüplerle ilgili benim için çıkan spekülasyonların tamamı yalandır. Hiç kimseyle transfer görüşmem olmadı. Kafamda sadece burada şampiyon olup ayrılmak var. Başka türlü bir gidiş düşünmüyorum. Taraftarımız mutluluğu hak ediyor. Herkesi daha iyi tanıyorum artık bu ülkede. Çok paraya ihtiyacımızın olmadığını biliyoruz."

Final maçına çok kötü başladıklarını anlatan Pereira, "Galatasaray daha iyi başladı. Özellikle ilk yarı istediklerimizi yapamadık. Galatasaray ilk yarıyı önde bitirmeyi hak etti. İkinci yarı farklı oldu. Oyundan düştüler. Rakip yarı alanda oynadık. Beraberliği bulabileceğimiz pozisyonlar yakaladık. Golü bulsak galibiyeti de alırdık. Maçın özeti bu. Futbolda sonuç önemli. Galatasaray kazandı." ifadelerini kullandı.


- "Kupasız kapatmak başarı olarak nitelendirilemez"


Vitor Pereira, sezonu kupasız kapattıkları için üzgün olduğunu belirtti.

Başarısızlığın sorumluluğunu kendi üzerine aldığını aktaran Pereira, şunları kaydetti:

"Böyle bir kulüpte sezonu kupasız kapatmak başarı olarak nitelendirilemez. Çok fazla oyuncu aldık. Çok sayıda oyuncu almamız, büyük bir kadro, iyi bir takım olacağımız anlamına gelmez. Güçlü olduğumuz dönemler oldu. Bazen de hatalar yaptık. O hatalı dönemler bize 2 kupaya mal oldu. Her zaman hatalar olur. Bu hataları görmek gerekir. Bu takımın teknik direktörü olarak sorumluluğu kabul ediyorum. Herkesin bu sorumluluğu üstlenmesi, kabul etmesi gerekiyor ki önümüzdeki sezon hatalarımızı düzeltelim. Zor bir yıldı bizim için. Çok fazla oyuncu almamız sezonu kupayla kapatacağımız anlamına gelmiyor. İyi düşünmeliyiz."


- "Özür dileyecek bir şey yok"


Vitor Pereira, sezon içinde taraftarlara kupa vaat etmesine rağmen bunu başaramadıklarını ancak her şeyini verdiği için özür dilemeyeceğini dile getirdi.

Pereira, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eğer ben maksimumu vermiş olmasam, ailemden çaldığım zamanı buraya vermesem, gecelerim uykusuz geçmese, özür dilerdim. Benim çocuklarım da çok üzüldü. Hep kupaları kazanmaktan bahsettim. Kazanacağımıza inanıyordum. Özür dilemem gerektiğini düşünmüyorum. Kesinlikle çok üzgünüm. Küçük yaştaki taraftarlarımız için üzgünüm. Kendi çocuklarımı mutlu edemediğim için üzgünüm. Ailem de çok üzgün. Fenerbahçe ailesi büyük bir üzüntü yaşıyor ve ben de bu ailenin parçasıyım. Bütün sezon hem başkanımız hem de biz mutlu olmak için çalıştık. Özür dileyecek bir şey yok. Çünkü her şeyimi verdim ama maalesef olmadı. Gelecek sezon daha az oyuncu alıp, doğru transferler yapmalıyız. Endişeli değiliz, daha az para harcayacağız."

Yorumlar