Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Gümüşdağ:

- "Premier Lig ve Bundesliga arasında kendimize göre Türk modeli oluşturmaya çalışıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Gümüşdağ:


İSTANBUL (AA) - Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, futbolda Türk modeli oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Kulüpler Birliği Vakfının Maslak'taki yeni merkezinin açılışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gümüşdağ, Türkiye'nin, birliğe en çok ihtiyaç duyduğu zamanlarda olduklarını ve Türk futbolunda bu birlikteliğin sağlandığını ifade etti.

Türk futbolunun gelişimi için bir mutabakata vardıklarını belirten Gümüşdağ, "Türk futbolunun hem ekonomisini hem mali disiplinini hem de futbolun gelişimi noktasında neler yapabileceğimizi bu birlik sayesinde vereceğiz. Biz büyük bir aileyiz ve bu hassas dönemde bu aileye çok ihtiyacımız var." diye konuştu.

Göksel Gümüşdağ, bir gazetecinin "Avrupa'da örnek aldığınız bir model var mı?" sorusu üzerine ise şunları aktardı:

"Biz, Avrupa'daki rol modellerin çoğunu inceliyoruz. Premier Lig ve Bundesliga arasında kendimize göre Türk modeli oluşturmaya çalışıyoruz. Bu çalışmaların hepsini uzun zamandır yapıyoruz. Türkiye'de her alanda bir gelişme varken futbolda da gelişmenin olması önemli. Kulüplerimize de güvenmek zorundayız. Onların kurumsallaşması, Avrupa vizyonu oluşturması önemli. Bunu oluşturamazsak Türk futbolunun geleceğini konuşamayız. Türk futbolunu büyütmek konusunda elimizden geleni yapacağız."

Yorumlar