Kulüpler Birliği, tribünde yabancı oyuncu oturtulmasına karşı

Kulüpler Birliği Vakfı, kulüplerin bünyesinde bulunan yabancı oyuncuların tribünde oturtulmasına karşı çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kulüpler Birliği, tribünde yabancı oyuncu oturtulmasına karşı

Kulüpler Birliği Vakfı, kulüplerin bünyesinde bulunan yabancı oyuncuların tribünde oturtulmasına karşı çıktı.

İstanbul'da bir araya gelen kulüp başkanları, özellikle sahadaki yabancıdan sonra uygulamada yer alan sıfır yabancı statüsünün kaldırılmasını istedi.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Mesut Hoşcan, yabancı oyuncu sayısı konusunda henüz nihai bir karar alınmadığını vurgulayarak, "Sadece bir tek karar var. Bu kararda kulübede yabancı olmasının benimsenmediğidir. Yabancı sayısını kısa bir süre içinde kulüp başkanları tarafından tartışacağız. Devre arasında karar alındıktan sonra Futbol Federasyonu'na yeni yılla ilgili tavsiye kararımızı ileteceğiz." dedi.

Hoşcan, kulüplerin özellikle tribünde oturan yabancılara anlam veremediğini ifade etti. Hoşcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün kulüpler tribünde yabancı istemiyor. 6+2+2 yerine 6+2 gibi olması veya gelecek yıl uygulanması düşünülen 5+0+3 yerine 5+3 olması yönünde görüş birliğine varıldı. Federasyonla görüşmeler yapılacak. Türk futbolunun gelişmesi için kulüpler bu kararda mütabakata vardı. Biz gelecek yıl için yabancı oyuncu konusunda bir sayı bildirmedik. Sadece tek bir düşüncemiz olan 0 dediğimiz kulübeye giremeyen oyuncuyu tribüne göndermeye karşıyız. Gelecek yıl da yabancı sayısı uygulanacaksa bunun da 5+0+3 yerine 5+3 olmasını düşünüyoruz. Türk futbolunun gelişimi ve kulüplerin yabancı futbolculara yaptığı maliyeti düşürmesi açısından bunun önemli olduğunu düşünüyoruz."

Bir gazetecinin özellikle Galatasaray Kulübü'nün 'AB statüsündeki oyuncuların yerli oyuncu sayılması' görüşünü hatırlatması üzerine Hoşcan, "Bu çalışmayı bir kulübümüz yaptı. Mahkemeye taşıdı. Mahkeme henüz sonuçlanmadı. Bunun için yorum yapılamaz. Zaten böyle bir karar alınırsa yabancı futbolcu sayısının sınırlandırılmasının hiçbir anlamı kalmayacak." cevabını verdi.

Öte yandan Kulüpler Birliği Vakfı'nın toplantısına geçen toplantılarda da olduğu gibi Fenerbahçe Kulubü'nden hiçbir temsilci katılmadı.
CİHAN

Yorumlar