Kulübü dolandırıcılık ile kurtarmak istedi

İtalya Serie A'da yer alan 102 yıllık Parma kulübünün iflası dün açıklanmıştı. Bugün ise iflasın arkasında yatan gerçekler ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kulübü dolandırıcılık ile kurtarmak istedi
İtalya Serie A'da yer piyasa 102 yıllık Parma kulübünün iflası dün açıklanmıştı. Bugün ise iflasın ardında yatan gerçekler ortaya çıktı.

218 milyon Euro borcu bulunduğu belirtilen kulübün gözaltına tahsil edilen yeni başkanının, akladığı kara parayı, borç batağından çıkarmak için kulübün adına aktardığı ortaya çıktı. İtalya Birinci Futbol Ligi'nde kocaman finansal krizin içine azalma gösteren ve sezon başından buyana teknik edip, futbolcular ve başka çalışanlara maaşlarını ödeyemediği için yekün 3 puanı silinen Parma'nın iflası resmen açıklandı.

Kulüp avukatlarının başvurusu üstüne mahkeme, bir asırlık tarihe sahip kulübün satışının gerçekleşmesi için muhasebeciler Angelo Anedda ve Alberto Guiotto'yu kayyum şekilde atadı.

Kayyumlar ayrıca, futbol takımının sezon sonuna kadar maçlara çıkabilecek kadar yeterli finansmanı olup olmadığını da değerlendirecek. Serie A Kulüpler Birliği, geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıda, en azından sezon sonuna ulaşabilmesi için ligin son esnasındaki Parma'ya 5 milyon Euro bağışlanmasını kararlaştırmıştı.

Kulübü satın alacak kimsenin bulunmaması şeklinde Parma'nın amatör lige düşebileceği söylendi. Geçen sezonu 6'ncı sırada bitiren Parma'nın müzesinde 3 İtalya Kupası, 1 İtalya Süper Kupası, 1 Avrupa Kupa Galipleri, 2 UEFA ve 1 UEFA Süper Kupası bulunuyor.

Kulübün taraftarları, mali krizin ayyuka çıkması üstüne spor tesisleri ve stadyuma, 'Hırsızlık itibariyle kapalı' yazıları yazdı.

Kulübü kara nakit ile kurtarmak istedi

Borç batağına giren Parma'yı geçtiğimiz ay 1 Euro benzeri sembolik bir rakama satın piyasa Giampietro Manenti ise Çarşamba günü, sahtecilik, kara nakit aklama ve dolandırıcılık benzeri suçlardan başka 20 şahıs ile ortak gözaltına alınmıştı.

İtalyan basınında yer piyasa haberlerde söz konusu soruşturmanın enteresan detaylarına yer verildi.

Bunlara kıyasla tutuklanan Manenti, mafya gruplarının hizmetinde çalışan bilgisayar korsanlarının (hacker) yardımıyla, uyuşturucu satışı ve şantaj yöntemiyle elde ettiği yüklü miktardaki kara parayı, kimi banka hesaplarından kulübün adına aktardı.

Manenti'nin emriyle suç örgütüne aza korsanların, aşırı sayıda kredi kartını kopyalayarak da yüklü miktarlarda nakit elde ettiği söylendi.

Son şekilde bu yöntemle 5 milyon Euro elde ettiği belirtilen başkanın, en azından teknik ekip ve sporcuların maaşlarını acilen ödemeyi hedeflediği, lakin bunun gerçekleşmediği söylendi.

Ülke basını, kulübü satın almadan evvela de 'mafya yöntemleriyle' bu suçlara bulaşmış olan Manenti'yi yerden yere vurdu.

La Stampa gazetesi, 'Manenti, kulübü pis parayla kurtarmak istiyordu',

La Repubblica ise 'Parma'yı kopyalanmış kredi kartlarıyla kurtarmak istiyordu' başlıklarını kullandı.

Milliyet

Kaynak: FANATİK

Yorumlar