Kralların hocasını son yolculuğuna Hakan Şükür uğurladı

Türk futbolunda krallık tacı alan Hakan Şükür'ü, Bülent Uygun'u, milli takım formasıyla efsane olan Oğuz Çetin, Rahim Zafer, Recep Çetin, Turan Sofuoğlu, Engin İpekoğlu ve İlker Yağcıoğlu gibi çok sayıda sporcuyu Türk futboluna kazandıran, Sakaryaspor'un.

Google Haberlere Abone ol
Kralların hocasını son yolculuğuna Hakan Şükür uğurladı

Türk futbolunda krallık tacı alan Hakan Şükür'ü, Bülent Uygun'u, milli takım formasıyla efsane olan Oğuz Çetin, Rahim Zafer, Recep Çetin, Turan Sofuoğlu, Engin İpekoğlu ve İlker Yağcıoğlu gibi çok sayıda sporcuyu Türk futboluna kazandıran, Sakaryaspor'un eski teknik direktörü Ekrem Karaberberoğlu (87), toprağa verildi. Karaberberoğlu'nu son yolculuğuna aralarında İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür'ün de bulunduğu yetiştirdiği oyuncuları ve sevenleri uğurlandı.

30 Mart'ta geçirdiği mide kanaması sonucu kaldırıldığı Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün akşam hayatını kaybeden 'Kralların hocası' olarak anılan Ekrem Karaberberoğlu için cenaze töreni düzenlendi.
Ekrem Karaberberoğlu'nun cenazesi dün akşam hastaneden alınarak Yeni Cami Mahallesi'ndeki evine getirildi.
Bugün öğle vakti evinde dua okunup helallik alınmasının ardından cenaze omuzlara alınarak Yeni Camii'ne getirildi.
Karaberberoğlu'nun çocukları Engin ve Erkan Karaberberoğlu, burada taziyeleri kabul etti.

Karaberberoğlu'nu son yolculuğuna uğurlamaya yetiştirdiği futbolculardan İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, Fenerbahçe Kulübünde futbolcu ve teknik direktör olarak görev alan Turan Sofuoğlu, teknik direktörler Engin Korukır, Şaban Yıldırım, Sakaryaspor Kulübü Başkanı Selahattin Aydın, spor camiasından pek çok kişi geldi.
Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve protokol üyeleri de cenaze törenine katıldı.

Cenazeye katılamayan Bülent Uygun, Oğuz Çetin ve Yılmaz Vural da çelenk gönderdi.

HAKAN ŞÜKÜR: HEPİMİZ BİRGÜN BU MUSALLA TAŞINA GELECEĞİZ

Sakarya Müftüsü'nün kıldırdığı cenaze namazının ardından Karaberberoğlu'nun cenazesi omuzlara alınarak cenaze aracına götürüldü. Hakan Şükür, hocasının cenazesini bir süre omuzuna alarak taşıdı. Hakan Şükür, cami çıkışında yaptığı açıklamada, çok değer verdiği, babası saydığı ve kendisinde çok emeği olan Ekrem hocayı ebediyete uğurladıklarını belirterek şunları söyledi:

"Dua etmeye geldik. Helallik vermeye geldik. Allah ondan razı olsun. Sadece mesleki olarak değil, insani olarak da çok şey öğrendiğimiz, çok değerli bir şahsiyetti. Allah geride kalanlarına sabır versin. Hepimizin bir gün bu musalla taşına geleceğimiz düşünüldüğünde biraz da ibretlik burası. O açıdan üzgünüz. Ben ve benim gibi birçok arkadaşımızı hem Türk futboluna kazandırdı, hem de şahsiyet karakter konusunda hayata dair çok şey öğrendik kendisinden. İbretlik bir gerçek. Hepimiz için. Herkesin düşünmesi lazım. Hayatı yaşarken de hak yememesi lazım. Ben çok sevdiğim değerli bir büyüğümü kaybettim."

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise Türk futbolunun,Türk sporunun, Sakarya'nın simge isimlerinden birisini kaybettiklerini ifade ederek, "Gerçekten yetiştirdiği insanlar, spora olan katkıları, sporun etik kurallar içerisinde gelişmesine verdiği emekler sebebiyle herkesin gönlünü almış olan bu büyüğümüzü rahmetle anıyoruz." diye konuştu.

Ekrem Karaberberoğlu, 2010 yılında Kardemir Karabükspor'da antrenman sonrası kalp krizi geçirerek ölen oğlu yardımcı antrenör Esat Karaberberoğlu'nun Emirsultan Mezarlığı'ndaki kabrinin yanı başına defnedildi.

Öte yandan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ekrem Karaberberoğlu'nun vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. TFF'nin internet sitesinde yayımlanan mesajda, "Merhum Ekrem Karaberberoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesi ve futbol camiasına başsağlığı dileriz." denildi.
CİHAN

Yorumlar