Kozan, 3 güreşçisi ile Türkiye Şampiyonası'nda

Kozanlı grekoromen güreşçileri, 12 - 15 Haziran tarihlerinde Gaziantep’te yapılacak olan Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandılar.Türkiye minikler grekoromen güreş müsabakaları grup elemeleri 29 Mayıs- 01 Haziran tarihlerinde Burdur,...

Google Haberlere Abone ol
Kozan, 3 güreşçisi ile Türkiye Şampiyonası'nda

Kozanlı grekoromen güreşçileri, 12 - 15 Haziran tarihlerinde Gaziantep’te yapılacak olan Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandılar.

Türkiye minikler grekoromen güreş müsabakaları grup elemeleri 29 Mayıs- 01 Haziran tarihlerinde Burdur, Ordu, Yozgat ve Osmaniye illerinde yapıldı. Osmaniye’de 11 - 13 ve 14 - 15 Yaş Minik Erkekler Grekoromen Stil Grup Müsabakaları'na katılan Kozanlı güreşçilerden 11 - 13 yaş grubunda 42 kiloda Doğukan Yüce 3., 90 kiloda Mustafa Öcal 5. olurken 14-15 yaş grubunda Şevket Ali Güvendik 2.'lik madalyası alarak Türkiye Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazandılar.

Türkiye Güreş Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu Osmaniye ilinde yapılan 2014 yılı minik erkekler grekoromen güreş grup müsabakalarına 11-13 yaş kategorisinde 11 sıklette, 18 ilden 56 kulüp 266 sporcu ile katılırken; 14-15 yaş kategorisine 10 sıklette 19 il, 53 kulüp, 216 sporcu olmak üzere toplamda 482 sporcu mücadele etti.

Dört gün süren ve Osmaniye Vali Yardımcısı Mehmet Öz’ün de baştan sona izlediği müsabakalar ile güreş severler geleceğin büyük güreşçilerini izleme imkanı buldu.

Kilolarında ilk sekize giren sporcular 12-15 Haziran tarihlerinde Türkiye Şampiyonası'nda mücadele edecekler. Antrenör Delibaş, turnuva sonucu hakkında şunları söyledi: "Osmaniye'de yapılan grup müsabakalarına katılan Kozanlı sporcular büyük başarı yakaladılar. Yatılı kulüp sporcuları ile başa baş mücadele ederek üç sporcumuzun Türkiye Şampiyonası'na katılacak olması bizim için çok önemlidir. Daha çok imkanla daha çok başarı gelecektir. Bize desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Musa Öztürk’e teşekkür ediyoruz. Üç sporcu ile katılacağımız Türkiye şampiyonasından da yüzümüzün akı ile çıkarak en az bir derece almak istiyoruz. Müsabakalara katılan tüm sporcularımı kutluyorum."

CİHAN

Yorumlar