Körüstan: Bursaspor'un yıllık 10-12 milyon dolar parası olacak

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, 2015 mayıs ayına kadar Bursaspor'un kasasına çok büyük paralar getirecek projeler hazırladıklarını belirterek, "Bir-ikisi 10 gün içinde hayata geçecek… Bursaspor'un yıllık 10 milyon -12 milyon dolar parası olacak.

Google Haberlere Abone ol
Körüstan: Bursaspor'un yıllık 10-12 milyon dolar parası olacak

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, 2015 mayıs ayına kadar Bursaspor'un kasasına çok büyük paralar getirecek projeler hazırladıklarını belirterek, "Bir-ikisi 10 gün içinde hayata geçecek… Bursaspor'un yıllık 10 milyon -12 milyon dolar parası olacak. 60 - 70 milyonu hemen nakde çevirecek çok ciddi projeler var." dedi. Körüstan, Ziraat Türkiye Kupası'nda Eskişehirspor'a 1- 0 yenildikleri maçın hakem kararları nedeniyle tam bir 'facia' olduğunu söyledi.
Bursaspor Divan Kurulu, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya başkanlığında Hilton Otel'de toplandı. Toplantıda, genel kurul üyeliğinde 25 yılını dolduran 9 üyenin divan kuruluna davetleri yapıldı. Divan kuruluna hitap eden Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, sıkıntılı bir ilk devre geçirdiklerini dile getirdi.
"TRANSFERDE EKSİK KALDIK, ELİMİZDEKİ SANTRAFORLARA GÜVENEREK HATA YAPTIK"
Özeleştiride bulunan Körüstan, şöyle konuştu: "Burada özeleştiri yapmak istiyorum. 24 puan aldık ama daha fazla toplayabilirdik. Transferde biraz eksik kaldık. Bir santrafor ya da orta saha alsaydık, 30 puanla bitirebilirdik. Ama biz geldiğimizde zaman kısıtlıydı, 55 futbolcu vardı elimizde. Elimizdeki santraforlara güvenerek, büyük hata yapmışız. En büyük kazancımız Daum oldu. Bu puanların toplanmasında çok büyük emeği oldu, kendisine ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Daum'un oluşturduğu bizim de olmazlarımız arasında olan Scaout ekibi ve izleme ekibi var. Keşke kulübe gelseniz de, bunların yaptığı çalışmaları görseniz. Kendi ofisleri bir laboratuvar gibi. İkinci yarıda yaptığımız transferleri onların izlemeleri ile aldık."
"FERNANDAO'YA 6 AYLIK DÖNEMLER İÇİN 400 BİN DOLAR VERECEĞİZ"
Yeni transferlerin maliyetiyle ilgili bilgi veren Körüstan, şöyle devam etti: "Bu Fernandao'yu sezon başında Daum çok istemişti. Yabancı kontenjanındaki zorluklardan dolayı alamamıştık. 1,5 seneliğine kiraladık. 6 aylık dönemler için kiraladık. 6 ay sonra bir kulüp isterse bizden alabilirler. Biz 6 aylık dönemler için 400 bin dolar para vereceğiz. 5 milyon Euro verirsek bizimdir. Caja'ya 250 bin dolar bonservis vererek kiraladık. Almak istersek, sezon sonunda 1 milyon 100 bin dolar vereceğiz. Volkan Şen, bir milyon 250 bin Euro artı KDV ile Trabzonspor'dan aldık. Onurcan 400 bin TL bonservis bedeli ödeyerek aldık. Kartalspor'dan Ethem'i sıfır bonservisle aldık. Bekir Yılmaz'ı 950 bin lira bonservis bedeli ile aldık. 6 ay sonra sözleşmesi bitiyor, niye aldınız, diyorlar. Ama almazsak, 6 ay sonra niye bunu almadınız diye de eleştirilebilir."

"SERCAN BOŞ MUKAVELEYE İMZA ATTI"

Oğuz Han'ı 100 bin Euro bonservis bedeli ile, Taşkın Çalış'ı sıfır bonservisle aldıklarını belirten Körüstan, Sercan Yıldırım için şunları söyledi: "Sercan Yıldırım'ın durumu çok farklı. O bize, 'Bursaspor'da yeniden doğmak istiyorum' dedi. Sezon sonunda almak istersek, 1,5 milyon Euro karşılığı alacağız. Ama kesin rakamlar değil. Sezon sonunda oturup, Galatasaray ile anlaşabiliriz. Sercan çok büyük fedakarlıkla geldi, Galatasaray'da çok büyük garanti parası varken, bırakıp geldi. 'Başkanım boş mukaveleyi imzalarım' dedi ve bize boş mukaveleye imza attı."

"ESKİŞEHİRSPOR MAÇI FACİAYDI"

Kulübün lobi eksikliği olduğuna dikkat çeken Körüstan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bursaspor niye lobileşemiyor diyoruz. Şampiyonlukta Bursaspor bir kent bütünlüğü sağlamış. Bursaspor kulübünün kimse ile bir kavgası yok. Ne bir kulüple, ne Futbol Federasyonu ile. Benim şuanda bütün kulüp başkanları ile aram iyi, niye kavga edelim. Akşam ki Eskişehirspor maçı farklı. O maç tam bir faciaydı. O tam bir savaş edilmesi gereken bir durum. Çok müthiş bir faciaydı. Tabi, çok üzüldük. Çok büyük mücadele gösterdi oyuncularımız. 16. dakikada kırmızı kart gördük. Türkiye'nin takdir ettiği bir savunma anlayışı ile oynadık. Belki kontratakla, gol atabilirdik. Eskişehirliler de, Ertuğrul Sağlam'da, tebrik ettiler maçtan sonra. 'Biz bu maçı nasıl kazandık, bilmiyoruz' dediler. Biz birbirimizi kırıyoruz, arkadaşlar. Buradan birisi gitti mi, ne federasyonda, ne antrenörlerde ne de başka yerde var. İki tane üyemiz vardı, Levent Kızıl ve Yunus Egemenoğlu. Yunus Egemenoğlu sezon başından beri, bizimle birlikteydi. Bir hukuk hatası yapmayalım diye. Levent Kızıl'a da teşekkür ediyorum. Sürekli arıyor. Biz, kavgasız gürültüsüz eski günlerimize dönmek istiyoruz."

"BUNLAR KAN EMİCİ"

Taraftarlar arasında da bir bütünlük oluştuğuna dikkat çeken Körüstan, "Son iki maçta taraftarda da bir bütünlük var. Bu bütünlük takıma da olumlu yansıyor. Biz Bursaspor taraftarına bedava bilet, otobüs vermeyi kaldırdık. Eskiden veriliyordu ama bunlar yerine ulaşmıyor ki, cebe gidiyor cebe. Bunlar kan emici, kan emici birkaç tane var. Benim güzel taraftarım, bunlara uymasın. Bunların kafasını kopardık. Bağırdılar, durdular, bana ama ben yerimde durdum. Kulübümüz çok güzel, bir yer geldi." diye konuştu.

"DAUM, BURSASPOR'U ŞAMPİYONLUĞA TAŞIR"

Teknik Direktör Christoph Daum'u öven Körüstan, "Christoph Daum 18 saatini kulübe ayırıyor. Ne zaman gitsem orada. Çoluk çocuğunu getirmiyor, zaman ayıramam diye. Bilgisayarın başında, futbolcuların başından kalkmıyor. Çok değerli bir hoca kazandı, Bursaspor. Bursaspor'u da şampiyonluğa taşır diye düşünüyorum."

"BURSASPOR'UN YILLIK 10-12 MİLYON DOLAR PARASI OLACAK"

Bursaspor'a kalıcı gelir getirecek çok büyük projeler hazırladıklarını ifade eden Körüstan, şu bilgileri verdi: "Bursaspor'a kalıcı gelir getirecek projelerimiz var. Biraz bu konuda da geciktik. Zamanı geldiğinde açıklayacağım. 2015'in mayıs ayında yada sonunda Bursaspor'un kasasında çok büyük paralar olacak projelerimiz var. Bir-ikisi 10 gün içinde hayata geçecek. Bunların selameti açısından açıklamak istemiyorum. Bunları açıklamak için bir divan daha isteyeceğim. Bursaspor'un yıllık 10 milyon-12 milyon dolar parası olacak. 60 -70 milyonu hemen nakde çevirecek çok ciddi projeler var. Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. 'Ne istiyorsanız yapın' diyor. 'Bu güne kadar proje ile bana gelmediler, hep para istediler, hazırlayacağınız bütün projelerin altına imza atıyorum' dedi. Stattan da çok ciddi gelirler olacak. Stat biraz yavaş gittiği için loca satışı ve kombineye başlayacağız. En kısa sürede onlara da başlayacağız. Biz canla başla çalışacağız, takdir Allah'ın."
Körüstan, eski başkan merhum ibrahim Yazıcı ile hala kavga içine sokmaya insanlar bulunduğunu belirterek, "Benim kendisi ile şahsi sorunlarım olabilir ama onun yaptığını hangimiz yapabildik. Kendisini saygıyla anıyorum. Bu oyunlara gelmeyeceğiz." dedi.

"BARIŞICI, ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIYOR"

Körüstan, iki danışmanla çalışması konusunda yapılan eleştirilere karşılık şunları söyledi: "Keşke böyle birkaç tane daha danışman olsa da alsam. Alpay Şar hiçbir bedel almadan Bursaspor sevgisi ile bu işi yapıyor. Sevgili Ayhan Barışıcı'ya çok büyük haksızlık yapıldı. Çok zor bir görev üstlendi. Ama en sonunda istifa etti. Bizim onun sağlığından da endişemiz vardı. Şuan bedelsiz, danışmanlık yapacaktı. Sigortalı olmadan verdiğiniz görevleri yapamaz dediler, asgari ücretten görev yapıyor."

"ENKAZ EDEBİYATI YAPMIYORUZ"

Eski yöneticilerden Recep Bölükbaşı'nın kürsüden yaptığı eleştiriler üzerine tekrar söz alan Erkan Körüstan, şu cevabı verdi: "Biz enkaz edebiyatı yapmıyoruz. Sizlerin yaptığını da küçümsemek gibi bir niyetimiz yok. Gerçekten Bursaspor'a hizmet etmiş, çok değerli bir yönetim kurulunuz var. Bu rakamları açıklarken, sizin verdiğiniz bilançodan çıkardık. 14 milyon diyorsunuz, bizde de var. Çekler, senetler, değerler var ama borçta bırakıyorsunuz. Kim taş taş üstüne koyduysa, hepsinin elini öperiz. Bizim kimseyle sorunumuz olmaz. Biz kimse ile kavga etmeyiz. Kavga etmek isteyenler, sizin arkadaşlarınız, siz değilsiniz. O arkadaşlar da gelsin hepsine cevap veririm. Öyle twitle bu işler olmaz."

CİHAN

Yorumlar