Konyaspor Kulübünden basketbol okulu

Konyaspor Kulübü Basketbol Okulu'nun sorumluluğuna eski başantrenör Aziz Bekir getirildi

Google Haberlere Abone ol
Konyaspor Kulübünden basketbol okulu

 Konyaspor Kulübü, kentte basketbolu sevdirmek amacıyla basketbol okulu açtı. Okulun sorumluluğuna eski başantrenör Aziz Bekir getirildi.

Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, basketbol okulu hakkında bilgi verdi.

Kulüp olarak amaçlarının kenti tanıtmak, çocuklara ve gençlere sporu sevdirmek olduğunu ifade eden Şan, "Konyaspor Kulübünün çatısı altında daha önce açtığımız futbol okulları vardı. Basketbol okulunu da açıyoruz. Onun için yılların tecrübesi, Türk basketbol camiasının da yakından tanıdığı Aziz Bekir ile bu çalışmaları başlatıyoruz." diye konuştu.

Şan, açacakları okulla basketbolu Konya'daki gençlere sevdireceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Basketbol okulunu şimdilik Hekimoğlu Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda başlatıyoruz. İleride Selçuklu, Meram ve Karatay ilçelerinde sayısını artıracağız. Okullarının değişik branşlarda çoğaltılmasını hedefliyoruz. Şu an olimpiyatlara hazırlık yapan bir yüzme takımımız var. İlerleyen dönemde de bir yüzme okulu hedefliyoruz. Ayrıca voleybol takımımız da mevcut. Bu açıdan tam bir spor kulübü olmak istiyoruz. Önümüzdeki sene Konyaspor'un borcunu da kapattığımızda daha rahat hareket edebileceğiz."

Aziz Bekir ise basketbol okullarını her ilçede açmak istediklerini dile getirerek, "Niyetimiz iki ya da üç hafta içerisinde antrenmanlara başlamak. Önümüzdeki pazartesi ilk kayıtlarımızı yaparak 7-15 yaş arasındaki çocuklarımızı davet edeceğiz. En küçük yaştan başlayıp altyapı seviyesine ulaşana kadar yetiştirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar