Konak Belediyesi’ni 74-61 yenen Adana Botaş ilk yarı finalist oldu

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinin ilkinde Botaş, Konak Belediyesi’ni 61-74 yenerek ilk yarı finalist oldu.

Google Haberlere Abone ol
Konak Belediyesi’ni 74-61 yenen Adana Botaş ilk yarı finalist oldu

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinin ilkinde Botaş, Konak Belediyesi’ni 61-74 yenerek ilk yarı finalist oldu.

Ankara’da bugün başlayan Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinin ilkinde Konak Belediyesi ile Adana Botaş karşı karşıya geldi. Maçtan 61-74 galip ayrılan Adana temsilcisi yarı finale uzandı. Maçın yıldızı seçilen Adana Botaş takımından Bahar Öztürk’e ödülünü KKTC Basketbol Federasyon Başkanı Okan Donangil verdi.

İlk periyodu 14-20, ilk yarıyı ise 32-40 önde kapatan Adana Botaş, Bahar Öztürk ile boyalı alandaki etkili oyun ile farkı 21 sayıya kadar çıkartırken son periyoda 38-57 önde girdi. Final periyodunda da üstünlüğünü koruyan Adana temsilcisi maçtan 61-74 galip ayrıldı. Bahar Öztürk 31 sayı, 7 ribaund, Sandra Viana 17 sayı, 6 ribaund, 4 asist ile maçı noktalayarak takımlarının galibiyetinde önemli rol oynadılar.

MAÇIN ARDINDAN DEĞERLENDİRMELER

Adana Botaş Antrenörü Aziz Akkaya: Yarı finale kaldığımız için mutluyuz. Sene başında hedefimiz 3 kulvarda da yarı finaldi. Birini başardık, Perşembe günü bugünden daha zor olacak. Bizim için telafisi olmayan bir seri oynuyoruz ve bunun bilincindeyiz. Bugün için tüm takımı ve genç oyuncularımı tebrik ediyorum. Salona gelen seyirciye de özel olarak teşekkür ediyorum. 2014 FIBA Kadınlar dünya Şampiyonası öncesinde Ankara’da bu organizasyonun tanıtımı açısından da bu turnuvanın önemli olduğunu düşünüyorum.

Konak Belediyesi Antrenörü Erman Okerman: Bize yakışan bir mücadele olmadı. Böyle olmasını açıkçası beklemiyordum. Demek ki iyi hazırlanmamışız. Eksik rakibimizin sahada iyi yaptıkları her şeyi yapmalarına izin verdik. 30 şutun 12’sini iyi değerlendirerek maçı kazandılar. Biz ise sahada bugün iyi bir şey yapmadık. Böyle olunca da mücadeleci ve ritmini bulmuş bir takım görüntüsü veremedik. Bir oyuncumuz da maç içinde sakatlanınca rotasyonumuz etkilendi. Uzun oyuncularla sahada kalmak zorunda kaldık. Rakibimizi tebrik ediyorum. Hak ederek iyi bir galibiyet aldılar.

Adana Botaş Oyuncusu Pelin Derya Bilgiç: Maç seçmeden antrenman yapıyoruz. Bunun karşılığında da kazandığımız için mutluyuz. Üç aşamalı bir turnuvadayız ve bu akşam birincisini aştık. Önümüzde bizim için kazanmamız gereken 2 maç daha var. Elimizden geleni yapacağız.

Konak Belediyesi Oyuncu Rozerin Koç: İyi başlayamadık, takım olarak istediğimizi sahaya yansıtamadık. Böyle olunca da kaybettik.
CİHAN

Yorumlar