Kol Kası Geliştirme Hareketleri

Güçlü kollar fitness antrenmalarının en önemli hedeflerinden. Biceps ya da dilimizdeki adıyla pazu kasının gelişimi içinse ağırlık egzersizi şart.

Google Haberlere Abone ol
Kol Kası Geliştirme Hareketleri

Vücut geliştirme egzersizleri arasında önemli bir yer tutan kol kası geliştirme hareketleri sağlıklı ve formda bir vücuda sahip olmak için olmazsa olmaz. Etkili bir kol kası egzersizi uygulamak için öncelikle ön kol biceps kası ve arka kol triceps kası çalışma prensiplerini bilmek gerekir.

Ön kol biceps geliştirme hareketleri arasında dumbbell curl, concentration curl ve şınav öne çıkan egzersizlerdir.

Arka kol triceps geliştirme hareketleri ise ağırlıklı olarak triceps dumbbell press, ters şınav ve cable press egzersizlerinden oluşur.

Kol kası geliştirme egzersizlerinden en etkili sonucu almak için ön kol ve arka kol kaslarını ayrı günlerde çalıştırabilirsiniz. Bir kas grubu dinlenirken diğerini çalıştırmak, antrenman performansınızı artıracak ve kas yıkımı riskini en aza indirecektir.

Etkili bir biceps veya triceps egzersizi için iki adet dambıl ağırlık çoğu zaman yeterli olur. Başlangıç seviyesinde vücudunuzun ağırlığını kullanan şınav ve barfiks gibi egzersizlerle oryantasyon sürecinizi geçebilir ve ilerleyen aşamalarda ağırlıkları kademeler halinde artırarak hedeflediğiniz kol kaslarına ulaşabilirsiniz.

Yorumlar