Kocamaz: Mersin İdmanyurdu’na sahip çıkmalıyız

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin İdmanyurdu’nun kentin ortak paydalarından biri olduğunu belirterek herkesi takıma sahip çıkmaya davet etti. Kocamaz, Mersin İdmanyurdu’na destek için Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin...

Google Haberlere Abone ol
Kocamaz: Mersin İdmanyurdu’na sahip çıkmalıyız

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin İdmanyurdu’nun kentin ortak paydalarından biri olduğunu belirterek herkesi takıma sahip çıkmaya davet etti.

Kocamaz, Mersin İdmanyurdu’na destek için Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, sivil toplum örgütü temsilcileri ile işadamlarının katıldığı Hilton Oteli’ndeki toplantıda yaptığı konuşmada, bir kentin geleceği, birliği, dirliği, bütünlüğü, kentin her kesimi tarafından kabul edilen ortak paydalarıyla belirlendiğini ifade etti.

Mersin İdmanyurdu’nunda bu kentin en önemli ortak paydalarından birisi olduğunu anlatan Kocamaz, "Mersin gibi çok karmaşık bir kenti, huzur içinde yönetmemiz, geleceğe huzur içerisine taşımamız için bu tür ortak paydalara mutlaka ihtiyacımız vardır. Bu nedenle takımımıza hepimiz sahip çıkmak zorundayız. Bu takım sadece kentin valisi, belediye başkanı ve kulüp başkanının desteğiyle bir yerlere gelemez. Bu takıma herkes sahip çıkacak ki, takım hak ettiği yere gelsin." diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin İdmanyurdu’na yasalar çerçevesinde direk katkı yapamadıklarını ifade eden Başkan Kocamaz, "Yeni yasalar çıkarken ve belediyelere bazı görevler verilirken, birçok belediye başkanı arkadaşımızla birlikte öneride bulunmuştuk. Belediyeler, kenti temsil eden takımlara; ister amatör, ister profesyonel olsun, kendi bütçesinden belli bir pay ayırsın ve dolaylı yollardan verilen destek, açık bir şekilde yapılmış olsun. Böylece hesabını da herkes açıkça versin demiştik, fakat bir türlü kanun koyuculara bunu kabul ettiremedik. Belediyelere, yasalar çerçevesinde sadece amatör takımlara destek konusunda yetki verildi. Profesyonel kulüplere destek konusunda fırsat verilmedi. Elbette amatör takımlara destek olmamız lazım, ama Mersin’de 200’ün üzerinde amatör futbol takımı var. Hiçbirisinin ismini kimse bilmez. Mersin İdman Yurdu denildiği zaman ise akıllara ilk Mersin geliyor. Tarsus İdman Yurdu’na yıllardır verdiğimiz desteği, Mersin İdman Yurduna ’da vereceğiz. Çünkü biz bir yerel yönetici olarak takımımıza sırtımızı dönemeyiz. Bu takıma sahip çıkmak zorunda olduğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz. Bu kadar çok tesisin olduğu bir kentte, herkesin elini taşın altına koyması lazım." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar