Kocaelispor'da küme düşme tehlikesi

- Süper Lig'de oynadığı dönemlerde 4 büyük kulübün ''korkulu rüyası'' olarak nitelendirilen ve müzesinde 2 Türkiye Kupası bulunan Kocaelispor, 2008-2009 sezonunda transfer ettiği 3 futbolcunun 850 bin avroluk bonservis borcunu ödemezse önce 6 puanı silinecek sonra da küme düşürülecek - Kocaelispor Başkanı Yavuz: - "O transferden kaynaklı kulübümüzün Kızılyıldız Kulübü'ne 850 bin avro bonservis borcu var. Kızılyıldız Kulübü borçtan dolayı FİFA'ya şikayette bulundu. 30 gün süre verildi, o sürede borç ödenmezse önce 6 puanımız silinecek, ondan sonraki ilk toplantıda da küme düşürülmesi söz konusu"

Google Haberlere Abone ol
Kocaelispor'da küme düşme tehlikesi

KOCAELİ (AA) - Türkiye'nin köklü kulüplerinden, Spor Toto 3. Lig 1. Grup takımlarından Kocaelispor, 2008-2009 sezonunda transfer ettiği 3 futbolcunun 850 bin avroluk bonservis borcunu ödemezse önce 6 puanı silinecek sonra da küme düşürülecek.

Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımın 2008-2009 sezonunda Spor Toto Süper Lig'e çıktığında o dönemki yönetimin Kızılyıldız Kulübü'den 3 Sırp futbolcu transfer ettiğini söyledi.

Hem futbolculara hem de kulübe olan borçtan dolayı kulübün uzun yıllardır sıkıntı yaşadığını ifade eden Yavuz, 3-4 yıl önce futbolculara olan borçtan dolayı FİFA üzerinden gelen cezada kulübün 3 puanının silindiğini anımsattı.

Yavuz, dönemin valisinin futbolcu menajerleriyle görüşüp borcu ödediğini dile getirerek, "O transferden kaynaklı kulübümüzün Kızılyıldız Kulübü'ne 850 bin avro bonservis borcu var. Kızılyıldız Kulübü borçtan dolayı FİFA'ya şikayette bulundu. 30 gün süre verildi, o sürede borç ödenmezse önce 6 puanımız silinecek, ondan sonraki ilk toplantıda da küme düşürülmesi söz konusu. 30 günde 850 bin avronun yani 2,5 milyon liradan fazla paranın ödenmesi gerekiyor. Konuyla ilgili FİFA ayrıca 22 bin İsviçre Frangı da ceza verdi." ifadesini kullandı.


- "850 bin avroyu ödeme şansımız yok"


Kulübün yeni amatör ligden çıktığını ve gelirlerinin geçmiş dönem ki borçlardan dolayı hacizli olduğunu anlatan Yavuz, transfer yasağından dolayı da amatördeki kadrolarıyla mücadele ettiklerini bildirdi.

Yavuz, kulübü yoktan var etmeye çalıştıklarını belirterek, söz konusu parayı ödeme imkanlarının olmadığını söyledi.

Kulübü borçlanmadan yönetmeye çalıştıklarını ifade eden Yavuz, "Şu anda Kocaelispor'la ilgili farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. 2 senedir şehirle birlikte inanılmaz mücadele veriyoruz. Güven duygusu kaybolmuş şehri tekrar ayağa kaldırdık. 2 senedir yaklaşık 15 bin taraftara oynuyoruz. Taraftar ortalamamız Süper Lig'in üstünde. 'Halkın takımı Kocaelispor' dedik. Her şeyimizi halkla beraber yapıyoruz. Kentin dinamikleri olan valilik, Büyükşehir Belediyesi diğer sanayicileri bu konuyla ilgili harekete geçirmek istiyoruz. Resmi gelirlerimizi zaten alamıyoruz. Kocaelispor, bu şehrin en büyük markasıdır. Kocaeli, ülkede marka şehir olduysa bunu Kocaelispor'a borçlu. Mazisi başarılarla dolu. Bu kentte hakkımız var."




Yorumlar