Kocaeli'de karate heyecanı

- Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası'nda 13 ülke mücadele edecek

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'de karate heyecanı

ANKARA (AA) - Avrupa Karate Federasyonunun bölgeler bazındaki en önemli turnuvası olan Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası, Kocaeli'de yapılacak.

Avrupa'nın en iyi kulüplerinin yarışacağı ve 4-5 Haziran tarihlerinde organize edilecek şampiyonada 13 ülke zirveye çıkabilmek için mücadele edecek. 66 kulübün katılacağı organizasyonda Türkiye, 33 kulüple yer alacak. Türkiye adına şampiyonada 59 bayan, 80 erkek sporcu tatamiye çıkacak.

Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda yapılacak şampiyona ümit, genç ve büyükler kategorilerinde düzenlenecek. İki gün sürecek organizasyonda toplam sekiz dalda kupa sahiplerini bulacak. Şampiyonanın ilk gününde tüm kategorilerde eleme maçları, ikinci gününde ise final müsabakaları yapılacak.

Fransa'nın başkenti Paris'te geçen sene düzenlenen şampiyonanın 13'üncüsüne 23 ülke katılmış, Türkiye genel klasmanda üçüncülüğü elde etmişti.

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan yaptığı açıklamada, 2011 ve 2014 yıllarından sonra Avrupa Bölgeler Şampiyonası'nı bir kez daha Türkiye'ye getirmeleri nedeniyle gururlu olduklarını belirterek, "Avrupa'nın en iyileri Kocaeli'de tatamiye çıkacak. Şampiyonaya katılan tüm kulüplerimize ve sporcularımıza başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.

Yorumlar