Koç Fest'te Beykent sürpriz yaptı, Fatih Üniversitesi geleneğini sürdürdü

Koç Topluluğu'nun desteğiyle düzenlenen Türkiye'nin en geniş katılımlı spor etkinliği Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nda şampiyonlar belli oldu.Yıl boyunca 185 üniversiteden 22 bin sporcunun mücadele ettiği ve finalleri bu yıl...

Google Haberlere Abone ol
Koç Fest'te Beykent sürpriz yaptı, Fatih Üniversitesi geleneğini sürdürdü

Koç Topluluğu'nun desteğiyle düzenlenen Türkiye'nin en geniş katılımlı spor etkinliği Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nda şampiyonlar belli oldu.

Yıl boyunca 185 üniversiteden 22 bin sporcunun mücadele ettiği ve finalleri bu yıl 4 bin sporcunun katılımıyla Kayseri'de gerçekleşen Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları kapsamında sporcular şampiyonluğa ulaşmak için büyük mücadele verdi.

Voleybol Süper Lig Final Müsabakaları'nda erkeklerde Beykent Üniversitesi, 10 yıldır kupayı müzesine götüren Gazi Üniversitesi'ni finalde mağlup ederek büyük sürprize imza attı. Hentbol Süper Lig Müsabakaları'nda Gazi Üniversitesi 4'üncü kez şampiyon oldu. Su Topu Süper Lig Müsabakaları'nda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Yeditepe Üniversitesi şampiyon oldu. Bu yıl Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nda 160 milli sporcu da yarıştı.

Koç Topluluğu'nun 2006 yılından bu yana üniversite gençliğini spor, teknoloji, müzik, eğlence ve rekabetle buluşturduğu marka projesi Koç Fest'in 2014 maratonu Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın finalleri ile eş zamanlı olarak sona erdi. Yıl boyunca 185 üniversiteden 22 bin sporcunun katıldığı Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nda 44 branşta Türkiye'nin en başarılı üniversiteli sporcuları yarıştı.

Rekabetin yanı sıra centilmenliğin de en üst seviyede olduğu müsabakalarda üniversiteli sporcular bisiklet ve ragbi heyecanını Koç Fest kapsamında bu yıl ilk kez yaşadı. Sırasıyla İzmir, Mersin, Kahramanmaraş, Malatya, Tokat, Zonguldak, Tekirdağ, Kütahya, Konya'da gerçekleşen müsabakalar ve son olarak da Kayseri'de düzenlenen büyük finalde sporcular şampiyonluğa ulaşmak için büyük mücadele verdi.

250 KİŞİLİK EKİP 7 BİN 500 KİLOMETRE YOL KAT ETTİ

Koç Fest kapsamında 10 ilde gerçekleşen final müsabakaları kapsamında 250 kişilik ekip 30 araçlık konvoyla 7 bin 500 kilometre yol kat etti. Koç Topluluğu şirketleri Arçelik, Aygaz, Beko, Grundig, Fiat, Ford, Koçtaş, Opet, Setur, Tat, Tüpraş, Tanı ve Yapı Kredi de Koç Fest kapsamında birçok etkinliğe destek verdi.

Her ilde müsabakaların gerçekleştiği spor salonlarına uluslararası standartlarda teknolojik altyapı kuruldu. Saha içerisine görkemli şovları iki boyutlu izleme imkanı sunan dev ekran yerleştirilirken, tüm bu teknolojik altyapının kusursuz çalışması için 10 ilde sahalara 1200 metre kablo döşendi. Gündüz etkinlikleri, ışık şovları ve kıyasıya rekabetin yaşandığı müsabakalarla tribünleri dolduran izleyiciler, gripin ve Control+Z konserleriyle de büyük coşku yaşadı.

Geçtiğimiz yıl ilk kez speed badminton müsabakalarının gerçekleştiği Koç Fest'te bu yıl da ilklere imza atıldı ve ragbi ve bisiklet branşları da müsabaka takvimine eklendi. Türkiye Bisiklet Şampiyonası'nda bayanlarda Başkent Üniversitesi öğrencisi Esra Kurucu erkeklerde ise Ege Üniversitesi öğrencisi Furkan Ceylan birincilik kupasını kaldırdı. Şampiyonlar madalyalarını Koç Fest'in Tekirdağ ayağını ziyaret eden Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Y. Koç'tan aldı.

ŞAMPİYON BABANIN OĞLU DA ŞAMPİYON OLDU

Koç Fest'in üçüncü durağı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde 27 - 29 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Taekwondo Şampiyonası'nda Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Hüseyin Bezci, 58 kilo erkeklerde Türkiye şampiyonu oldu.

Olimpiyatlarda Türkiye'ye altın madalya kazandırmak istediğini belirten Hüseyin Bezci'ye ödülünü yine eski bir dünya taekwondo şampiyonu olan babası Şakir Bezci verdi.

Voleybol Süper Lig karşılaşmaları erkekler finalinde şampiyon bu yıl değişti. Geçtiğimiz yıl 10. kez kupayı kazanan Gazi Üniversitesi, finalde Beykent Üniversitesi'ne yenilerek birinciliği kaptırdı. Şampiyonanın favori ekibi Gazi Üniversitesi ikinci olurken, üçüncülük kupası ise İstanbul Aydın Üniversitesi'ne gitti.

Bayanlarda oldukça çekişmeli geçen maçlar sonucunda birincilik kupasını okuluna götüren takım ise Bahçeşehir Üniversitesi oldu. Gazi Üniversitesi ikinci, İstanbul Bilgi Üniversitesi ise üçüncü sırada yer aldı.

POTANIN ŞAMPİYONU 3. KEZ FATİH ÜNİVERSİTESİ OLDU

Basketbol erkeklerde Fatih, bayanlarda İstanbul Aydın Üniversitesi şampiyon oldu. Türkiye Koç Fest Basketbol Süper Lig müsabakalarında erkeklerde kazanan üniversite bu yıl da değişmedi. Son iki yılın galibi Fatih Üniversitesi, finalde karşılaştığı Haliç Üniversitesi'ni kıyasıya rekabetin yaşandığı maçta 86- 83 mağlup ederek, birincilik kupasını kaldırdı. Haliç Üniversitesi ikinci, Bahçeşehir Üniversitesi ise üçüncü oldu.

Bayanlardaki final karşılaşmalarında ise geçen yıl ligi üçüncü tamamlayan İstanbul Aydın Üniversitesi son maçta eski şampiyon Çukurova Üniversitesi'ni 90- 66 gibi büyük bir farkla yenerek, şampiyonluk sevincini yaşadı. Çukurova Üniversitesi ikinci olurken, üçüncülüğü Marmara Üniversitesi elde etti.

Bu arada oryantiringde heyecan doruktaydı. Arazide kontrol noktalarını harita ve pusula yardımıyla en kısa zamanda ziyaret ederek farklı bir spor mücadelesine sahne olan oryantiring branşında erkeklerde birinciliği 2.19.36'lık skorla Ege Üniversitesi alırken, bayanlarda ise Ortadoğu Teknik Üniversitesi 2.03.31 ile en iyi dereceyi yaparak, birincilik madalyasını okuluna götürdü.

Türkiye Koç Fest Üniversite Yüzme Şampiyonası'nda serbest, kurbağa, kelebek, sırtüstü, karışık bayrak ve serbest bayrak kategorilerinde gerçekleşen yüzme yarışlarına 70 üniversiteden 132 sporcu katıldı. Havuzda büyük rekabetin yaşandığı yarışlarda birincilik madalyaları Dokuz Eylül, FMV Işık Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Yeditepe ve Özyeğin Üniversitesi arasında paylaşıldı.

Yüzme yarışlarında Dokuz Eylül Üniversitesi 4 dalda birincilik madalyası alırken FMV Işık Üniversitesi 3, Koç Üniversitesi 4, Yeditepe Üniversitesi ise 6 yüzme kategorisinde birincilik elde etti. Yüzme yarışlarında en çok birincilik elde ederek madalya alan üniversite ise 15 madalya ile Özyeğin Üniversitesi oldu.

ATLETİZMDE ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DAMGASINI VURDU

Bayanlarda 36, erkeklerde ise 47 üniversitenin katıldığı Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda Adnan Menderes Üniversitesi'nin bayan ve erkek sporcuları büyük başarıya imza attı.

Bayanlarda Adnan Menderes Üniversitesi 572 puanla birinci, Eskişehir Anadolu Üniversitesi 551 puanla ikinci, K.K.T.C. Doğu Akdeniz Üniversitesi ise 519 puanla üçüncü oldu. Erkeklerde Adnan Menderes Üniversitesi 727 puanla birinci, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 695 puanla ikinci ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi de 687 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Futbol Süper Lig'in şampiyonu ise Pamukkale Üniversitesi oldu. Futbol Süper Lig karşılaşmasında finalde İstanbul Aydın Üniversitesi'yle karşılaşan Pamukkale Üniversitesi, oldukça çekişmeli ve bol gollü geçen maçı 5-4 kazandı. İkinciliği İstanbul Aydın Üniversitesi alırken, üçüncülük Bahçeşehir Üniversitesi'nin oldu.

Hentbol Süper Lig finallerinde erkeklerde kazanan takım değişmedi ve son üç yılın şampiyonu Gazi Üniversitesi dördüncü kez kupanın sahibi oldu. Gazi Üniversitesi, final maçında güçlü rakibi Hacettepe Üniversitesi'ni 32- 26 mağlup ederek, kupayı kazandı.

Bayanlar final maçında ise son dakikaya kadar müthiş bir mücadele yaşandı. Akdeniz Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi takımlarının karşılaştığı finali Akdeniz Üniversitesi 39-37'lik skorla kazandı ve birincilik madalyasını okuluna götürdü.

Türkiye Koç Fest Üniversite Okçuluk Şampiyonası'nda takım sıralamasında en çok birincilik elde eden üniversite Aksaray Üniversitesi oldu. Aksaray Üniversitesi makaralı yay erkek, bayan ve mix takımları, mücadelelerde birincilik madalyasını okullarına kazandırdı. Okçulukta ikinci en başarılı takım ise Akdeniz Üniversitesi oldu. Akdeniz Üniversitesi olimpik yay erkek ve olimpik mix kategorilerinde birincilik elde ederken, ODTÜ Üniversitesi de olimpik yay bayan takımı ile birincilik kaydederek okçuluktaki varlığını ortaya koydu.

Öte yandan Koç Fest şampiyonları 2. Avrupa Üniversite Oyunları'nda ülkemizi temsil edecek. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nda şampiyon olan takımlar 24 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında Hollanda'nın Rotterdam şehrinde düzenlenecek 2. Avrupa Üniversite Oyunları'nda ülkemizi temsil edecek.

2. Avrupa Üniversite Oyunları'nda futsal branşında Kocaeli, Ege, İstanbul ve 19 Mayıs Üniversitesi rakipleriyle karşılaşacak. Hentbol branşında 2. Avrupa Üniversite Oyunları'nda yarışacak olan okullar; Akdeniz, Kastamonu, Uludağ ve Gazi Üniversiteleri olacak. Voleybolda Bahçeşehir ve Gazi, basketbolda Fatih Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi 2. Avrupa Üniversite Oyunları'nda mücadele ederken, teniste ise İstanbul Aydın, Koç ve Marmara Üniversiteleri yarışacak. Kürekte Kadir Has, futbolda Anadolu ve Haliç, Badmintonda ise Uludağ Üniversitesi ülkemizi Avrupa'da temsil etme şansı bulacak.

CİHAN

Yorumlar